Vanvidsbilist kan slippe med to år i fængsel, hvis han dømmes for at have kørt 5-årig pige ihjel

En pige på 5 år gik onsdag eftermiddag i sidste uge på fortovet på Peter Bangs Vej med sin mor.

 

Pludselig pløjede en stort sort bil helt umotiveret tværs over gaden og ramte mor og datter. Pigen på 5 år døde.

 

Bilisten stak af. Men dagen efter blev Helmi Mossa Hameed anholdt. politiet mener, det er særdeles sandsynligt, at han er vanvidsbilisten. De vurderer også, at han var påvirket af stoffer, da han kørte bilen.

 

Den lille piges familie vil sandsynligvis være mærket for livstid. Men Helmi Mossa Hameed kan nok tage det let, hvis han dømmes.

 

Han vil nemlig sandsynligvis være på fri fod efter omkring to års fængsel. Det skriver B.T., der har talt med flere straffelovseksperter.

 

»Et forsigtigt bud på en dom vil være et sted i spændet to til tre års fængsel. Af gode grunde bedømmes et uagtsomt drab jo ikke nær så strengt som et forsætligt forhold. Men det er selvsagt skærpende, hvis der i påvirket tilstand er kørt helt uforsvarligt,« siger professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard til avisen.

 

Hvis en vanvidsbilist får en dom på tre år, kan han prøveløslades efter at have afsonet to tredjedele af straffen. Det vil sige, at fængselsopholdet bliver på to år.

 

21-årige Helmi Mossa Hameed er sigtet efter paragraf 241 for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, der har en strafferamme på op til otte års fængsel.

 

Strafferammen bliver dog i praksis ikke brugt, forklarer professor i strafferet Trine Baumbach fra Københavns Universitet til B.T.

Der er adskillige eksempler på domme på under to år for trafikdrab.

 

Det er alt for lidt mener Dansk Folkeparti, som vil have loven skærpet.

 

“Vanvidskørsel skal som minimum give fem års fængsel, men man bør bruge hele strafferammen i en sag som den fra Valby,” siger retsordfører hos Dansk Folkeparti Peter Skaarup til Den Korte Avis.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…