Grænsekontrol virker – denne gang på den tyske side: Rumæner snuppet med store mængder svinekød stjålet i Danmark

Foto: Gunnar Hede

Den danske grænsekontrol er primært rettet mod indrejsende i Danmark, og på den anden side af grænsen står tysk politi og toldere med opmærksomheden rettet med trafikken fra Danmark.

 

Det har begge parter ind i mellem nydt godt af og opfanget kriminelle, der slap over den ene side af grænsen, men blev snuppet på den anden.

 

Denne gang var det en 34-årig rumæner, der havde stjålet svinekød i Danmark, men altså løb ind i grænsekontrollen på den tyske side, hvor man som nævnt er opmærksom på trafik fra Danmark.

 

For næsten en halv million kroner svinekød

Den 34-årige er sigtet for dels tyveri, dels hæleri af en lastvognstrailer med svinekød til en værdi af i alt 420.000 kroner.

 

Manden blev anholdt i Tyskland og udleveret til Danmark. Sagen bliver efterforsket af Udlændingekontrolafdeling Vest, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Fredag blev han ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger i en sag om tyveri for over 400.000 kroner.

 

Den 34-årige er sigtet for dels tyveri, dels hæleri af en lastvognstrailer med svinekød til en værdi af i alt 420.000 kroner.

 

Blev anholdt af tysk politi samme dag, som han stjal traileren i Holstebro

Traileren med lasten blev stjålet den 18. december 2019 i Holstebro.

 

Den rumænske mand blev allerede samme dag anholdt i Nordtyskland, mens han sad bag rattet med den stjålne last.

 

Den 10. januar blev han udleveret til betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi af tysk politi på baggrund af en europæisk arrestordre.

 

Den 34-årige rumæner nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…