God vin lysner en trist november

I skarp konkurrence med månederne januar og februar er november nok årets mest triste. Vejret er diset eller regnfuldt, bladene ligger golde på jorden, ja alt er gråt i gråt forstærket af den uhyggelige Corona-pandemi. Så optimismen har trange kår, og selvom man absolut ikke skal drukne mismod i vin eller det, der er stærkere, så hjælper et glas eller to af nedenstående udvalg fra Den Korte Avis’ vinhandlerpanel på tristessen.

 

Hvidvin

 

Domaine Lalande, 2019 Grande Crevette, VdP d’Oc, Languedoc-Roussillon, Pennautier, Frankrig – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 80 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Grande Crevette betyder oversat til dansk ”Den store reje”, og i dette ligger, at vinen, som er fremstillet på druesorten Sauvignon Blanc, er yderst velegnet til et stykke smørrebrød med rejer. Druerne vokser på marker omkring den smukke middelalderby Carcassonne. Her skifter vejret mellem stegende hede om dagen til køligt om natten – forhold som druen takker for med en flot duft af hyld og solbær og en cremet fylde i munden.

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Rødvin

 

Domaine de la Ferté, 2017 Givry AGC, Domaines Devillard, Mercurey, Bourgogne, Frankrig – Normalpris 279,95 kr. – Tilbudspris 200 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Søger du en vin, der passer til årstidens fugle- og dyrevildt, så er denne perle af Pinot Noir-druer fra Domaine de la Ferté i Bourgogne lige sagen. Vinstokkene, der er plantet mellem 1992 og 1998, vokser på en 1,7 hektar stor parcel, som ligger vendt mod syd-øst i hjertet af vinområdet Givry. Vinen er let og elegant med nuancer af kirsebær, ribs og blomme samt et behageligt hint af duft, som vi kender fra hestestald og karlekammer. Et klassisk produkt, som bringer gode minder frem om den Bourgognetype, der blev lavet i 1970’erne.

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Cantina di Colognola ai Colli, 2015 Colognola Amarone Valpolicella DOCG, Negrar, Italien – Kampagnepris 199,95 kr. På tlf. 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

 

Colognola ai Colli er med 800 medlemmer det største vin-kooperativ i den norditalienske vinregion Veneto. Tilsammen råder de over 2.300 hektarer vinmarker. Denne vin er fremstillet af 50% Corvina, 30% Corvinone, 15% Rondinella og 5% Cabernet Sauvignon. Duft og smag er domineret af solbær, hindbær og sydlandske krydderier samt noter af vanilje og kokosnød. En perfekt ledsager til rødstegt bøfkød eller en velhængt rådyrkølle.

Importør: Amka, Randers.

 

Cantine Bricco dei Guazzi,  2017 Albarossa, Piemonte DOC, Italien – Normalpris 165 kr. – Tilbud: 2 flasker for 250 kr.

 

Vinhuset, som ligger i Piemonte, er en del af Italiens største jordbesidder af landbrugsjord, det forsikringsejede Genagricola, med adresse i Triest. Den aktuelle vin er lavet på den næsten ukendte drue Albarossa, som er en blandingsklon af Nebbiolo og Barbera, og den fremstår kraftig og fyldig med stor elegance. En spændende vin, som mange bør kende mere til og anvende i forbindelse med efterårets og vinterens kraftige måltider.

Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Cantine Marchesi di Barolo, 2018 Barbera del Monferrato DOC, Barolo, Piemonte, Italien – Normalpris 129,95 kr. – Tilbudspris: 79,95 kr. hos MENY.

 

Vingården blev kendt i 1807, da Markisen af  Barolo giftede sig med den franske adelsdame Juliette Colbert de Maulévier. Hun havde forud for brylluppet forelsket sig i den lokale Nebbiolo-drue, og blandt bryllupsgaverne var tilladelsen til at etablere vinkældre med de efter tiden mest moderne faciliteter til at frembringe kvalitet. I dag ejes slottet af familien Ambona, der overtog i 1929, og huset er nu rangeret som et af Piemontes 25 førende.

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Cantine di Mombaruzzo, 2018 Franco Serra, Langhe Nebbiolo DOC, Piemonte, Italien – Normalpris 109,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 139,95 kr. På tlf. 86 9118 44 oplyses nærmeste forhandler.

 

Bag Franco Serra-vinen står firmaet Giacomo Sperone, der blev startet i 1911 som et kælderfirma, der lavede Vermouth og aperitiffer, men som nu på 4. generation har specialiseret sig i Spumante og vin i bl.a. i Veneto og Piemonte. Duften er sammensat af frugt krydret med tulipan og roser, og smagen er fyldig og meget lang.

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup.

 

Maison Vidal-Fleury, 2015 Ventoux AVC, Tupins et Semons , Rhônedalen, Frankrig – Normalpris 94,95 kr. – Tilbudspris 49,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Vidal-Fleury har uden afbrydelse produceret vin siden 1781 i hjertet af vinområdet Côte-Rôtie, hvor gården ejer en perlerække af berømte vinmarker i den nordlige del af Rhône-dalen. Herudover opkøbes vin til viderebehandling fra andre områder, herunder Ventoux. I 1984 indlemmede den berømte vinmager Marcel Guigal huset i sin samling af vingårde i Rhône. Vinen fra Ventoux er lavet af 30% Grenache, 60% Syrah og 10% blanding af bl. a. Mourvèdre og Carignan. Et godt tilbud, mens vi venter på årgang 2016.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Vigneti Zabu, 2018 Il Passo, Terre Siciliane IGT, Nerello Mascalese, Sambuca di Sicilia, Italien – Kampagnepris 89,50 kr.

 

Vingården, som er etableret i 2001, ligger sydvest for Palermo på øen Sicilien. Her dyrker man blandt andet den lokale druesort Nerello Mascalese, som Il Passo er fremstillet af. Vinen er fyldig, intens og fint krydret med noter af modne kirsebær og blommer. Den tørre vind fra Nordafrika parret med en beskæring af vinstokkene i dagene op til høsten bevirker, at druerne mister op til 30% vandindhold og derfor er ekstremt koncentreret, når vinificeringen starter. En fin ledsager til pastaretter.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…