Generalmajor Hans-Christian Mathiesen er blevet idømt 60 dages fængsel for magtmisbrug

Hans-Christian Mathiesen (Foto: Wikimedia)

Generalmajor Hans-Christian Mathiesen er blevet idømt 60 dages fængsel for magtmisbrug. Det er blevet besluttet i Retten i Viborg.

 

Det er en stor triumf for forsvarsmediet Olfi, der rejste sagen i 2018 og siden konsekvent har forfulgt den.

 

Sagen drejer sig om anklager mod den daværende chef for Hærstaben for at have benyttet sin position til at fremme sin samlevers militære karriere.

 

Den militære anklagemyndighed har stået for efterforskningen.

 

Anklagepunkterne lød blandt andet på tjenestemisbrug, uberettiget videregivelse af fortrolige oplysninger samt særlig grov pligtforsømmelse.

Sagen kort citeret fra DR:

 • 24. oktober 2018 oplyste Forsvaret, at generalmajor og hærchef Hans-Christian Mathiesen var blevet midlertidigt fritaget for tjeneste.

 • Det skete, efter at mediet Olfi – som skriver om Forsvaret – havde talt med flere anonyme kilder, der beskyldte hærchefen for både nepotisme og magtmisbrug.

 • Anklagerne gik ifølge mediet på, at hærchefen blandt andet skulle have ændret på kriterierne for optagelse på to af Forsvarets mest eftertragtede uddannelser.

 • Han skulle have fjernet kravet om erfaring fra internationale missioner, så hans kæreste kunne blive optaget uden at have været udsendt.

 • Ifølge Olfis kilder rykkede hærchefen sin kæreste op på listen til optagelse på Master i Militære Studier i 2014, så hun på trods af manglende kvalifikationer blev optaget blandt de 13 officerer ud af 97 ansøgere fra hæren.

 • Over for netmediet Olfi afviste forsvarschef Bjørn Bisserup, at sagen skulle undersøges nærmere. Forsvarsministeriets Auditørkorps var dog af en anden holdning.

 • I slutningen af oktober 2018 indledtes en forundersøgelse. I januar 2019 blev der rejst sigtelse.

   

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/60-dages-faengsel-til-tidligere-haerchef

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…