Hæren lancerer kampagne for mangfoldighed – det sker med foto af mandlig soldat med neglelak

Ledelsen af det svenske forsvar vil i år deltage i Pride. Pride er det årlige optog for bøsser og lesbiske rettigheder. Det er nu udvidet til andre grupper i LGBTQIA-miljøet, som der står på danske Prides Facebook.

Det svenske forsvar deltager ikke kun i Pride optoget.

 

De har også lavet en plakat, der skal vise, at de støtter mangfoldighed. Her ser man en mandlig soldat, der bærer neglelak.

 

Forsvaret mener, at de væbnede styrker vil være bedre rustet over for fjenden, hvis de repræsenterer en mangfoldighed. Det fremgår af Forsvarets hjemmeside.

 

Her fortæller den øverstkommanderende Micael Bydén også, hvorfor myndigheden deltager i Pride og hvorfor de finder det vigtigt:

 

“Vores deltagelse i Pride viser, at vi går ind for at alle mennesker har samme værdi, og det er en naturlig del af ansvaret som arbejdsgiver for vores ansatte og frivillige. De væbnede styrker er tydelige i sine værdier, og alle, der har viljen og evnen til at bidrage til forsvaret, skal føle sig velkomne. Ved at deltage i Pride ønsker de væbnede styrker at vise sin tolerance over for folks forskelle i det land, vi skal forsvare. Derfor er vi en del af Pride.”

 

Og han accepterer ingen såkaldt intolerance i organisationen.

 

Derfor foretager de væbnede styrker en “medarbejderundersøgelse” for at kunne sikre, at der ikke findes uacceptable holdninger.

 

“Vi har bemærket, at der i organisationener er en adfærd, der er uvelkommen. Her vil jeg være klar: Jeg accepterer ingen form for fornærmende behandling eller chikane – nul tolerance gælder. Når det bliver kendt, at nogen føler sig udsat for uvelkommen adfærd, skal det håndteres hurtigt og professionelt. Vi skal altid handle, aldrig se væk. Jeg forventer, at alle i de væbnede styrker tager dette ansvar og handler, når nogen bryder vores adfærdskodeks. Det er vores fælles forpligtelse, siger Bydén.

 

De lyder jo umiddelbart som et ædelt formål.

 

Men man kan frygte, at ‘tolerancen’ især går én vej de venstreorienteredes. Og det kan give plads til holdninger som ikke bryder sig om et stærkt forsvar.

 

Man må derfor håbe, at der bliver holdt øje med, hvad denne mangfoldighed og disse medarbejderundersøgelser kommer til at betyde i praksis.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…