Forsommerens vilde Rosé-hit

”Her har vi forårets og sommerens vilde Rosé-hit!”, sagde jeg forleden til husets frue og tog en ekstra slurk af det italienske vinhus Rogmanolis ”Rosé – only 4% for you”.

 

I tillæg til min begejstrede profeti om en lys fremtid for denne lavalkoholiske småperlende vin med en behagelig syre og en dejlig smag af hindbær så jeg også fantasibilleder af, hvordan kunderne i Meny-butikker, hvor 2 eksemplarer af vinen kan fås for 100 kr., river flasker ned fra hylderne.

 

Uanset min spådom realiseres, så er det et spændende vinhus med mange ambitioner, der står bag dette pletskud af en sommervin.

 

Grundlagt 1857

Cantine Rogmanoli ligger i øst for Piemonte i den del af Emilia-Romagna provinsen, der hedder Emilia, og som er kendt for at være Italiens gastronomiske højborg. Gården, som blev grundlagt i 1857 af vinbondefamilien Perini i det smukke bakkelandskab Colli Piacentini syd for floden Po, drives i dag af Alessandro Perini. Han følger de mere end 150 år gamle traditioner i mark- og kælderarbejdet, samtidig med at han fornyr produktionen med de moderne økologiske metoder, der bl. a. har udmøntet sig i certifikater for biologisk dyrkning.

 

45 hektarer

Vinmarkerne dækker et areal på ca. 45 hektarer, og her dyrkes såvel internationale som lokale druesorter, og blandt dem finder man rødvinsdruerne Croatina, Barbera, Pinot Nero, Cabernet Sauvignon, Merlot og hvidvinsdruerne Chardonnay, Malvasia og Ortrugo.

 

I moderne kælderfaciliteter står 250 franske egetræs barriques og et termostatstyret tankanlæg, som rummer 7000 hektoliter vin, ligesom der årligt fremstilles 50.000 flasker hånddrejet Spumante – det italienske svar på Champagne.

 

Hos GOBIvin

Importøren af Cantine Rogmanolis vine i Danmark er GOBIvin i Valby. Sortimentet omfatter 14 forskellige vine, der forhandles af MENY og andre Dagrofa-relaterede supermarkeder. På www.gobivin.dk kan læses nærmere om de forskellige vines fortræffeligheder, men udover ovennævnte Rosé, der er lavet af en blanding Malvasia og Merlot druer, kan stærkt anbefales en knastør Spumante ”Il Pigro” i årgang 2015, som er stukket sammen af Chardonnay og Pinot Nero druer. Prisen er 149 kr.

 

Vinhusets slagskib hedder Caravaggio Rosso. I en 2017-udgave koster vinen, som er produceret af senthøstede Barbera, Croatina og Merlot druer, 149 kr. På tilbud tilbydes den til 200 kr. ved køb af 2 flasker.

 

Et godt eksempel på Rogmanolis vinøse formåen er i øvrigt en rød 2018 Villò IGT, der er lavet på Cabernet Sauvignon, til 99,95 kr. Tilbuddet her lyder på 2 flasker for 150 kr.

 

På den hvide side er bl. a. produceres en vin, der hedder 2016 3 Filanda, Bianca IGT. Den er lavet på den spændende drue, Ortrugo, og koster 149,95 kr. På tilbud koster 2 flasker 200 kr.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…