Flygtet bandeleder er fanget – men hans voldskultur fra den muslimske verden er en permanent trussel mod vores samfund

Hemin Dilshad Salem (Foto: Politiet) Model/arkivfotos

I november flygtede den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh fra den psykiatriske afdeling på Slagelse Sygehus. Onsdag blev han anholdt af spansk politi i Barcelona.

 

Saleh var indlagt på sygehuset under en varetægtsfængsling, som han var idømt på grund af et brutalt overfald på en anden bandeleder i september 2018.

 

Hans flugt vakte stor opsigt, og der var megen kritik af, at denne voldspsykopat befandt sig på et hospital, hvor der hverken var bevogtning eller kontrol med, hvem der gik ud og ind.

 

To af Salehs bandemedlemmer benyttede disse frie forhold til at smugle to pistoler ind på den psykiatriske afdeling i en kageæske. De truede personalet, blandt andet ved at skyde op i luften, og så forsvandt de ellers med bandelederen. Saleh flygtede så til Barcelona.

 

Godt politisamarbejde

Vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af Afdeling for organiseret kriminalitet i Københavns Politi, siger i en pressemeddelelse:

 

”Vi har haft et tæt og intensivt samarbejde med vores kolleger i Det nationale politi i Barcelona, og anholdelsen af den 24-årige skal gerne sende et tydeligt signal om, at man ikke skal føle sig sikker, blot fordi man er flygtet til lunere himmelstrøg.”

 

Anholdelsen i Barcelona er en sejr for det europæiske politisamarbejde. Lovens lange arm kan ramme kriminelle fra Danmark, selv om de forsøger at gemme sig i Spanien.

 

Dette er en vigtig lære af denne sag.

 

Men der er også en anden og en tredje lære af sagen med den afstumpede og brutale bandeleder. Og disse lærer er absolut ikke glædelige.

 

Danmark importerer voldskultur fra den muslimske verden

Hemin Dilshad Saleh er repræsentant for den voldskultur fra den muslimske verden, som gennem indvandringen har bredt sig i det danske samfund.

 

Indvandrere fra ikke-vestlige, især muslimske lande er klart overrepræsenterede, når det gælder voldskriminalitet i Danmark.

 

Samtidig udgør disse indvandrere og efterkommere en voksende andel af befolkningen i Danmark. Problemet med voldskriminel adfærd bliver altså stadig større og farligere for det danske samfund.

 

Specielt banderne bidrager til denne udvikling. Disse bander optræder i stigende grad som små stater i staten. De danner deres egne parallelsamfund, og de har deres egne magtapparater, som de bruger til kriminelle aktiviteter og indbyrdes krige.

 

Dansk politi gør en stor indsats for at bekæmpe banderne. Men uansvarlige politikere har gennem årene åbnet Danmark så meget for indvandreres voldskultur, at politiet får stadig sværere ved at holde den under kontrol.

 

Når politiet får lukket ned for voldelige opgør ét sted, blomstrer de lynhurtigt op andre steder.

 

Det er altså den anden lære af sagen om bandeleder Hemin Dilshad Saleh:

 

Det bløde og fredelige danske samfund bliver i stigende grad udsat for brutal vold, som især importeres fra den muslimske verden, fortrinsvis Mellemøsten og Pakistan.

 

Dansk naivitet

Den tredje lære af denne sag drejer sig om dansk naivitet.

 

Der har været lavet en del sjov med, at Saleh blev befriet af sine bandemedlemmer, der skjulte deres pistoler i en kageæske. Disse rå banditter havde regnet ud, at man i Danmark kan komme langt med at byde på kaffe og kage.

 

Men hospitalspersonalet kan ikke bebrejdes for forløbet. Det var ikke dem, der havde lavet besøgsreglerne. Det var ikke deres opgave at kontrollere de besøgende. Og det var ikke dem, der havde ansvaret for, at den farlige Saleh var blevet anbragt på en pivåben hospitalsafdeling.

 

Naiviteten i håndteringen af sagen ligger vel først og fremmest hos den læge og den dommer, der fik anbragt en hyperfarlig forbryder på en ubeskyttet hospitalsafdeling med rige flugtmuligheder.

 

Dommerens afgørelse blev truffet på baggrund af en lægeerklæring, som Salehs forsvarer havde fremskaffet. Lægeerklæringen godtog tilsyneladende uden videre Salehs hulkehistorie om, hvor dårligt han havde det i arresten.

 

Det er ellers velkendt blandt fagfolk, at de psykiatriske afdelinger er populære som flugtveje for kriminelle. De er lettere at slippe ud fra end fængsler.

 

Den psykiatriske udredning af Saleh kunne også have været gennemført i fængslet.

 

Men naivt lukkede man øjnene for, hvor store flugtmuligheder Saleh ville få på hospitalet, og hvor fuldstændig kynisk denne voldspsykopat ville udnytte disse muligheder.

 

Troen på, at der findes en lille blød dansker inden i voldsmanden

I den voldskultur, som Hemin Dilshad Saleh er udrundet af, gælder den stærkes ret. Hvis et samfund, der opleves som svagt og naivt, giver én mulighed for at true sig til frihed, gør man selvfølgelig det.

 

Og hvis nogen skulle stille sig i vejen for ens flugt, bruger man den magt, som er nødvendig for at feje dem til side.

 

Den danske naivitet giver sig blandt andet udslag i troen på, at der inden i enhver person fra en stærkt voldspræget kultur findes en lille blød dansker, som man kan få til at blomstre ved venlig omsorg og pædagogisk dialog.

 

Den naive danske tilgang serverede en flugtmulighed på et sølvfad for Saleh. Og den udnyttede han selvfølgelig uden at blinke.

 

Men han blev indhentet af et stærkt og effektivt politiarbejde. Tak for det.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…