Flotte vine til eftersommerens udsatte familiefester

Nu er der åbnet op for 4. fase og dermed lempeligere regler i statsminister Mette Frederiksens enevældige Corona-restriktioner. Det betyder, at udsatte konfirmationer, bryllupper, fødselsdage og lignende festlige familiebegivenheder afvikles som perler på strå. God mad og drikke hører sig til, men Den Korte Avis’ leverandørpanel er på dupperne og er leveringsdygtigt i god kvalitet og til attraktive priser. Det fremgår tydeligt af nedenstående.

 

Hvidvin

Wakefield River Estate, 2018 Chardonnay, South Eastern Australia, Adelaide, Australien – Normalpris 69,95 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Wakefield River er en flod, der ligger nord for byen Adelaide, og som lægger navn til denne hvidvin, der er fremstillet på Chardonnay druer fra marker i det sydøstlige Australien omkring Clare Valley. Den er udelukkende vinificeret og lagret på ståltanke, før den er tappet på flasker af Globus Wine i Køge. Smagen er frisk med en let syre, og druens karakteristiske smag af eksotiske frugter kommer til fuldt udtryk.

Forhandler: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Rødvin

Château Victoria, 2016 Haut-Médoc AH-MC, Cru Bourgeois, Vertheuil, Gironde, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 179,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr.

 

Corona-pandemien har ligesom i alle andre af verdens vinproducerende lande også gjort ondt på vinbønderne i Bordeaux. Derfor kan danske vinimportører i denne tid gøre gode forretninger, som kommer danske forbrugere til gavn.

 

Dette vinslot på 20 hektarer med jord, der består af en vinstok-elsket blanding af sand og ler, ligger i kommunen Vertheuil på grænsen til vinområdet Saint-Estephe med slotsnaboer som Cos d’Estournel og Lafite Rothschild få kilometer væk. Vinen er lavet af 55% Cabernet Sauvignon og 45% Merlot druer. En af de vine, som man bør have lagt smagsløg til.

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Château Malijay, 2016 Opus de Malijay, Côtes-du-Rhône Villages AOP, Plan de Dieu, Frankrig – Normalpris 149 kr. – Tilbudspris 134 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Château Malijay er en af Rhône-dalens mange supervingårde. Den ejes af familien Deltin og ligger i byen Jonquières nær byen Orange tæt på vindistrikterne Vacqueyras og Gigondas. Denne Village-vin er lavet af 50% Syrah og 50% Grenache fra 80 år gamle vinstokke og er stukket sammen af den kvindelige vinmager Aude Deltin, som igen brillerer med sin vinkunst.

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Kellerei Kaltern, 2018 Blauburgunder, Alto Adige DOC, Caldaro, Südtirol, Italien. Kampagnepris 135 kr.

 

Vinområdet Alto Adige var i tidligere tider østrigsk og sproget tysk. Derfor det tyske navn, som i dag veksler med Cantina Caldaro. Cantinaen blev dannet som et kooperativ i 1906 og har i dag tilknyttet 450 vinavlere, som tilsammen råder over 300 hektarer vinmarker. Vinen er lavet på druesorten Blauburgunder, som er identisk med Pinot Noir. Det er en flot vin med høj stil.

Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Viña Sur Andino, 2017 Cabernario No 8, Alto Maipo, Maipo Valley, Chile – Kampagnepris 135 kr. hos udvalgte MENY og Spar butikker. På tlf. 88419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Cabernario No 8 er en hel speciel, meget spændende og velsmagende vin, som er lavet på Cabernet Sauvignon druer.

 

Det specielle består i, at druerne vokser på skud fra meget gamle vinstokkes rodnet, der gror på et lille jordstykke, som blev anlagt i 1964. Her er Cabernet for fuld udblæsning, altså fyldig og koncentreret frugtsmag parret med elegante tanniner.

Importør: Amka, Randers.

 

Domaine des Terres Vivantes, 2018 La Lutine, Beaujolais Villages ABVP, Bourgogne, Frankrig – Kampagnepris 115 kr

 

Vintjeneren Ludovic Gros arvede i 1996 vingården fra sin bedstemors bo. Den var i en miserabel forfatning og levede bestemt ikke op til sit navn, der oversat til dansk betyder ”Levende jord”. Men Ludovic Gros og hustruen Marie gik på med krum hals, og i dag er håndværkertilbuddet forvandlet til et økologisk mønstervinbrug, der tilbyder topvine af høj kvalitet. La Lutine er lavet som det sig hør og bør i Beaujolais af 100% Gamay druer. Dejlig vin  med noter af kirsebær og andre bær med sødme.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

 

Château Pesquie, 2016 Les Terrasses, Ventoux AVP, Mormoiron, Rhônedalen, Frankrig – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Hvis man vil servere en supervin fra Rhônedalen, hvis pris er latterlig lav i forhold til kvaliteten, så grib chancen nu. Her er smæk for skillingen. Vinslottet er opført i 1750 og ligger tæt på ”Det skaldede Bjerg” – Mont Ventoux –, der er Tours de France-rytternes mareridt. Markerne er i mange tilfælde ældre end 80 år. Den aktuelle Les Terrasses er resultatet af en blanding af 40% Syrah og 60% Grenache druer og kan stærkt anbefales til retter med fasan eller rådyr.

Importør: Philipson Wines, Kokkedal.

 

Celliers Jean d’Albert, 2017 Le Grand Noir Les Reserves, Languedoc AOP, Minervois, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 175 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Le Grand Noir er en mærkevarevin, som er skabt af tre internationale vinfolk med den ”flyvende winemaker” Hugh Ryder i spidsen. Han samarbejder med lokale vinbønder, som leverer druerne til vinen. Her er der tale om Syrah og Grenache fra det klassiske La Livinière område i Minervois. Slutproduktet er en frugt- og bærdreven smag med pebrede noter af oliven og Middelhavsurter.

Importør: Fortium Wine, Hinnerup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…