Femten lastbiler blev kontrolleret af politiet – nogle af dem fik påsat hjullåse af en helt særlig grund

politifoto

Søndag den 26. januar 2020 udførte politiets Tungvognscenter Nord kontrol på rastepladser omkring Aarhus. 15 lastbiler blev kontrolleret. Der blev udskrevet bøder for næsten en kvart million kroner eller helt præcist i alt 249.500 kroner.

 

Da politiets Tungvognscenter Nord i søndags troppede op på rastepladserne omkring Aarhus, var det blandt andet for at kontrollere, om lastbilchaufførerne og deres vognmænd overholdt de gældende køre-/hviletidsregler og de EU-bestemte dokumentationskrav på godstransportområdet.

 

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse

 

Femten lastbiler kontrolleret – sager på otte biler

Politiets kontrol afslørede, at der hos otte af de 15 lastbiler var problemer med at overholde lovgivningen.

 

“Vi fandt blandt andet 18 overtrædelser af reglerne om vejbenyttelsesafgift. Eksempelvis havde en lastbil kørt 16 dage i Danmark uden at betale afgift,” siger politiassistent Erik Hessing Simonsen, Tungvognscenter Nord, og fortsætter:

 

“Og vi kunne også konstatere, at man i syv tilfælde havde overtrådt reglerne om cabotage.”

 

Seks biler blev påsat hjullåse

Reglerne om køre-/hviletid var heller ikke overholdt af alle – her noterede politiet sig to overtrædelser. Derudover fandt man, at chauffører i tre tilfælde var i færd med at afholde et regulært ugentligt hvil i lastbilen, hvilket heller ikke er tilladt.

 

Der blev udskrevet bøder for i alt 249.500 kroner under dagens kontrol. Seks lastbiler måtte påsættes hjullåse. Køretøjerne frigives, så snart bøderne er betalt.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…