Falsk nyhed om, at Tyskland ønsker at åbne grænsen til Danmark – indenrigsministeren kalder grænsekontrollen ”en del af vores succes med inddæmning af corona”

Foto: Gunner Hede

Den nye politiske aftale om fase to i genåbningen af Danmark omfatter ikke nogen åbning af grænsen mod Tyskland, sådan som nogle borgerlige partier ellers har krævet.

 

Men presset for at få åbnet den dansk-tyske grænse fortsætter.

 

Et led i dette pres er påstanden om, at Tyskland har besluttet, at grænsen bør åbnes.

 

Denne påstand har også været kolporteret af danske medier. Kilden har først og fremmest været en artikel i Flensborg Avis, der gav indtryk af et tysk ønske om en åbning af den dansk-tyske grænse den 15. maj.

 

Men den påstand er forkert.

 

Minister: Grænsekontrollen har været succes i forhold til corona

Den tyske indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) har kun slået den simple kendsgerning fast, at den nuværende grænsekontrol til blandt andet Danmark udløber den 15. maj. Men han har ikke sagt noget om, at grænsen skal åbnes til den tid.  

 

Delstatsregeringen i Schleswig-Holstein har fremsat ønsker om, at grænsen bliver åbnet. Og det er så i visse danske medier blevet til, at Tyskland skulle ønske dette.

 

Men det er den tyske forbundsregering, der skal træffe beslutning om den slags, og den har ikke besluttet at gå ind for at åbne grænsen til Danmark.

 

Tværtimod siger indenrigsminister Horst Seehofer til avisen BILD:

 

”Grænsekontrollen har givet resultater, og den er en del af vores hidtidige succes med at inddæmme smitten (dvs. corona-smitten).”

 

Seehofers kontante bemærkning kom som en reaktion på et krav fra 12 CDU-medlemmer af Forbundsdagen og Europa-Parlamentet. De ville have en hurtig genåbning af Tysklands grænser.

 

Horst Seehofer havde i øvrigt følgende kommentar:

 

”Der er i Forbundsregeringen enighed om, at man foreløbig fortsætter grænsekontrollen indtil 15. maj. Vi fører samtaler med de tyske delstater og med nabolandene – og vi vil i den kommende uge træffe beslutning om, hvad der videre skal ske.”

 

Afvisning fra Merkel

Forbundskansler Angela Merkel har i øvrigt tidligere afvist et ønske fra Østrig om en gensidig åbning af grænsen mellem de to lande under corona-krisen.

 

Altså ingen tysk beslutning om at arbejde for afskaffelse af corona-restriktionerne ved den dansk-tyske grænse. Intet erklæret ønske om åbning af grænsen.

 

Hvem ved, måske kan det komme på et tidspunkt. Men indtil videre fastholder man corona-aflukningen af grænsen til Danmark og andre nabolande.

 

Så danske politikere kan altså ikke bruge Tysklands holdning som et argument for, at vi nu skal åbne den dansk-tyske grænse.

 

https://www.bild.de/bild-plus/politik/inland/politik-ausland/coronavirus-grenzen-bleiben-dicht-sagt-innenminister-seehofer-bei-bild-70503736,jsRedirectFrom=conversionToLogin,la=de.bild.html#remId=1586700261724370348

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…