Europa har nået et vendepunkt efter terroren i Frankrig: Store internationale aviser kræver hårdt opgør med islamisk had til vores værdier

Skærmprint fra Cnews

Europa har oplevet det ene islamiske terrorangreb efter det andet. Disse angreb har gang på gang givet anledning til chok, sorg og vrede.

 

Men chokket, sorgen og vreden har ikke medført, at de toneangivende kredse i politik og medier ændrede deres holdning til islams rolle i Europa. De har ofte nøjedes med at vride hænder.

 

Disse kredse er blevet ved med at insistere på, at de muslimske voldsmænd er en absolut undtagelse. Det store flertal af muslimer bliver mere og mere velintegrerede, har den håbefulde melding lydt.

 

Der findes mange muslimer, der lever fredeligt i de europæiske lande. Men der findes også mange muslimer med radikale og voldsparate holdninger. Og der findes endnu flere muslimer, der har en formørket holdning, der ikke respekterer frihed, demokrati og ligestilling.

 

Mange mener således, at det skal være forbudt at lave karikaturtegninger af profeten Muhammed.

 

Kæmpemæssigt kultursammenstød

Den hovedløse indvandringspolitik har skabt et kæmpemæssigt kultursammenstød mellem vestlige frihedsværdier og islamisk lov, hvor Allah i sidste ende bestemmer det hele.

 

Muslimer i stort tal holder fast i, at Allahs ord er lov. Samfundet skal følge de forskrifter, som er nedfældet i Koranen og andre hellige skrifter.

 

I forlængelse af dette er det en udbredt opfattelse, at sådan noget som karikaturtegningerne af Profeten er en fornærmelse mod ham og islam – en fornærmelse, der fortjener hård straf.

 

Denne holdning har gang på gang vist sit grimme ansigt i form af terror. Og gang på gang har man i Vesten reageret ved at vride hænder og synge sange, mens man jagter den ene eller den anden terrorist.

 

Men man har været ekstremt håndsky med at sige rent ud, at disse ugerninger udspringer af store muslimske parallelsamfund i vores lande. Og man har været nervøst tilbageholdende med at erklære åben kamp mod de islamiske angreb på vores samfund og kultur.

 

Fjendtlige over for vores frihedsværdier

Men nu begynder der at ske noget i kølvandet på den seneste terror: Toneangivende aviser i Europa kræver således, at der bliver sat hårdt mod hårdt i et opgør med islamisk had til vores værdier.

 

I muslimske kredse synes der at være alarmerende mange, der decideret mener, at man selv har bedt om terroren, hvis man offentliggør Muhammed-tegningerne. Som ugemagasinet Charlie Hebdo. Og som skolelæreren Samuel Paty, der blev halshugget.

 

Nettet bugner med indlæg, der er båret af den holdning. Imens har de politisk korrekte haft travlt med at bortforklare eller vise forståelse for disse reaktioner – det er jo alt sammen vores skyld i Vesten.

 

Men virkeligheden er en anden. Mange muslimer er fremmede eller ligefrem fjendtlige over for vores frihedsværdier. Denne tendens er meget ekstrem blandt unge muslimer.

 

En interessant og skræmmende meningsmåling

Da man gik i gang med retssagen mod de muslimer, der står anklaget for terrorangrebene mod blandt andet Charlie Hebdo, offentliggjorde den store avis Le Figaro en interessant og skræmmende meningsmåling (Ifop/Le Figaro).

 

Heraf fremgik det, at 26 procent af unge muslimer i Frankrig (15-24 år) ikke fordømte terrorangrebene.

 

61 procent af alle muslimer mente, at ”islam er den eneste sande religion”. Hele 40 procent sagde, at deres religiøse overbevisning går forud for det franske samfunds værdier.

 

Hos de unge er mønsteret meget ekstremt. Blandt muslimer under 25 år siger 74 procent, at deres religiøse overbevisning går forud for det franske samfunds værdier. Det samme siger 42 procent i alderen 25-34 år. Her ligger stof til enorme konflikter fremover.

 

De seneste terrorhandlinger understreger i uhyggelig grad dette.

 

Redaktør: Så find dog kampånden frem!

Denne alvorlige situation har fået en fremtrædende røst i den offentlige debat i Frankrig til at tage bladet fra munden. Det drejer sig om Vincent Trémolet de Villers, der er medlem af chefredaktionen på den store borgerlige avis, Le Figaro.

 

Trémolet de Villers polemiserer skarpt mod de ”skønånder”, der har haft meget travlt med at idyllisere de muslimske indvandrere, der beskrives som ofre for det onde franske samfund.

 

Han mener, at tiden nu er inde til at finde kampånden frem i forsvaret for den europæiske kultur mod tilhængerne af et totalitært samfund.

 

Den fornuftige løsning ville, ifølge redaktøren, være, at man øjeblikkeligt lukker de franske grænser og suspenderer indvandringen.

 

Som han skriver: Vores myndigheder kan godt finde ud af at forbyde folk at gå ud på grund af corona. Men de kan åbenbart ikke finde ud af at lukke af og selv bestemme, hvem der skal have lov til at komme ind i landet.

 

Man laver undtagelseslovgivning for at nedkæmpe en epidemi, skriver han. Og så skulle det være umuligt at gennemføre en undtagelsestilstand vendt mod de kræfter, der ønsker at halshugge Frankrig?

 

Trémolet de Villers ærinde er ikke at komme med et konkret forslag i den retning. Hans ærinde er at understrege, at den franske befolkning er dødtræt af politisk korrekthed og ukrænkelige rettigheder, der bliver misbrugt af Frankrigs fjender til at ødelægge det franske samfund.

 

Chefkommentator: Mange muslimer lader sig ikke integrere

Bemærkelsesværdigt nok bliver lignende holdninger formuleret i en anden toneangivende borgerlig avis i Europa. Det drejer sig om den tyske avis Die Welt, hvor det er bladets chefkommentator Jacques Schuster, der tager opgøret med den politiske korrekthed. Han skriver blandt andet:

 

”Efter hvert terrorangreb i Paris, London, Berlin eller andre steder får vi fine løfter om, at Vesten vil forsvare sin frihed. Men hvad sker der så i ugerne efter? Ordene blafrer i vindene. Indtil det næste angreb.

 

Schuster slår fast, at en stor del af de muslimske indvandrere ikke lader integrere. Selvfølgelig findes der en række eksempler på vellykket integration, skriver han.

 

Men en kæmpestor, frygtindgydende gruppe af muslimske indvandrere holder fast i deres antivestlige traditioner, som de også vil bringe til magten i deres nye europæiske lande.

 

Som han formulerer det kort og fyndigt: ”Hvilket paradoks: Man flygter fra sit hjemland, for at lave sit nye land om til det selv samme gamle hjemland.”

 

Schuster spørger: Hvordan kan det gå til, at man efter mordene i Nice samler muslimer til en hetzdemonstration mod Macron  i Berlin-bydelen Neukölln? Hvordan kan det være, at vi trods alle anstrengelser ikke kan bringe antallet af tvangsægteskaber ned?

 

Hans barske konklusion lyder: ”Der er intet grund til optimisme.”

 

Et opgør

De meget skarpe indlæg fra Jacques Schuster og Vincent Trémolet de Villers markerer et bemærkelsesværdigt skifte i en del af Europas meningsdannende elite.

 

Man tager et opgør med den politiske korrekthed, og man leder efter brugbare veje til at sætte hårdt mod hårdt over for islamisk ’kolonisering’ af europæiske samfund.

 

Man skal ikke forvente sig, at de nye signaler fra disse store borgerlige medier vil formå at bremse den igangværende islamisering af de europæiske samfund. Men de markerer trods alt et begyndende opgør med den politiske korrekthed og dens eftergivende holdninger.

 

Hvor langt dette opgør kan sætte sig igennem i lande som Frankrig, Tyskland og Danmark får vise sig. Den Korte Avis vil i hvert arbejde konsekvent for at give sit bidrag.

 

https://denkorteavis.dk/2020/ny-terrorangrebet-paa-charlie-hebdo-opsigtsvaekkende-meningsmaaling-viser-store-konflikter-mellem-franskmaend-og-muslimer/ 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…