Et stort flertal af danskerne mener, at racisme ikke er et udbredt problem i Danmark – men TV2 fortalte en anden historie

TV2 har bragt en meningsmåling fra Megafon, hvor man havde stillet danskerne spørgsmålet: ”Er racisme et udbredt problem i Danmark?”

 

51 procent svarede nej, mens 32 procent svarede ja. Resten var varianter af ”Ved ikke”.

 

Blandt dem, der havde en mening, var der altså et stort flertal, der mente, at racisme ikke er et udbredt problem i Danmark.

 

Men så lavede TV2 et lille fif: De lagde dem, der ikke havde nogen mening, sammen med dem, der så racisme som et udbredt problem.

 

Og hokus-pokus, så var det pludselig ikke et stort flertal, men bare ”halvdelen” af danskerne, der ikke ser racisme som et udbredt problem. Det er fup.

 

Normalt fortæller man, hvordan flertallet ser ud, når man ser på dem, der har en holdning. Og så nævner man separat, hvor mange ”ved ikke”, der har været.

 

TV2 forsøgte at pumpe racismen op

Samtidig forsøgte TV2 også på en anden måde at pumpe det synspunkt op, at racisme er et udbredt problem i Danmark:

 

På TV2 News fremhævede man længe den tredjedel af danskerne, der så racisme som et udbredt problem.  De blev nævnt først i nyhederne, og derfor måtte seerne få det indtryk, at det var denne bekymring over racisme, der var den vigtigste nyhed.

 

Det skjulte budskab fra TV2/TV2 News blev således: ”Det mest bemærkelsesværdige ved denne undersøgelse er, at så mange som en tredjedel af danskerne ser racisme som et udbredt problem i Danmark”.

 

Men man kunne med god grund have serveret den modsatte konklusion: ”Trods den seneste tids voldsomme TV-dækning af racisme mener et stort flertal af danskerne, at racisme ikke er noget udbredt problem i Danmark. En betydelig gruppe svarer ’ved ikke’.”

 

Den udlægning ville have været i bedre overensstemmelse med virkeligheden.

 

Racisme-påstand kommer fra bestemte partiers vælgere

Megafon-målingen viser også, hvilken politisk holdning man finder blandt dem, der siger, at racisme er et udbredt problem i Danmark:

 

Denne holdning er specielt udbredt blandt vælgere, der stemmer på Det Radikale Venstre, Alternativet, SF og Enhedslisten. Altså partier, der er stærke modstandere af den stramme danske udlændingepolitik (SF måske i lidt mindre grad end de andre).

 

Man kan vel sige det på denne måde: De personer, der ser racisme som et udbredt problem i vores land, består i betydeligt omfang af mennesker, der i forvejen anser den stramme danske udlændingepolitik for “racistisk”.

 

Et lille mindretal med stor støtte fra Journalistisk Venstreparti

Virkeligheden er, at racisme-debatten i Danmark i meget høj grad er blevet mast igennem af et lille mindretal, som har fået enorm bevågenhed i medierne. Langt ud over, hvad de faktiske forhold berettiger til.

 

Jo, racisme forekommer i Danmark, og det er afskyeligt. Men racisme her i landet er ikke et udbredt problem, der tåler sammenligning med racisme i USA. Det mener altså også et stort flertal af de danskere, der har en mening.

 

TV2’s dækning gav et negativt indtryk af den danske befolkning, som der ikke er belæg for.

 

Dette afspejler de venstreorienterede og politisk korrekte holdninger, som massivt dominerer blandt journalisterne.

 

Journalisternes vinkel på virkeligheden

Alle kendte målinger af journalisters holdninger viser, at journalister politisk ligger langt til venstre i forhold til holdningerne hos flertallet af befolkningen. Ikke kun i Danmark, men i de vestlige lande mere generelt.

 

Det påvirker journalistikken. Blandt andet på den måde, at journalisterne lægger en vinkel på virkeligheden, der understøtter deres egne holdninger.

 

Det er normalt ikke sådan, at de lyver. Men de giver et meget selektivt billede af virkeligheden, der reelt fremhæver deres politisk korrekte perspektiv.

 

Således fik TV2/TV2 News givet et fortegnet billede af, hvor stort et problem racisme i Danmark er efter danskernes egen mening.

 

Væltede statuer og ’antiracistisk’ journalistik

Til det kan man i øvrigt føje, at der meget vel kan have været en del af de adspurgte, der som pæne mennesker ikke kunne lide at sige, at racisme ikke er et udbredt problem i Danmark. Især ikke efter den seneste tids mediebombardement

 

I øjeblikket ser man folk, som vælter historiske statuer i ”antiracismens” navn. Denne vandalisme er udtryk for et afstumpet forhold til vores historie på godt og ondt.

 

Fri os for, at vi også skal trækkes med medier, der forsøger at skabe et stort racismeproblem i Danmark, som ikke er der.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…