Knæfald for islam: Arbejdsgiver må ikke forbyde muslimer at bede i den betalte arbejdstid

Modelfoto fra Colourbox

Sidste år besluttede kommunalbestyrelsen i den svenske kommune Bromölla, at det ikke skal være tilladt muslimer at bede i den betalte del af arbejdstiden.

Beslutningen drejede sig om alle trosretninger. Men i realiteten handlede det om muslimer.

 

Afgørelsen blev appelleret til Diskrimination Ombudsmanden (DO).

 

Og denne forvaltningsdomstol har nu besluttet, at kommunens afgørelse er ulovlig. Det skriver Samnytt.se.

 

Ulovlig betyder her at det ifølge denne ‘domstol’ er i strid med religionsfriheden og den europæiske menneskerettighedskonvention at forbyde bøn i arbejdstiden.

 

Retten annullerer derfor den demokratisk besluttede afgørelse. Ingen arbejdsgivere må nægte sine medarbejdere at bede til Allah i løbet af betalt arbejdstid i stedet for at udføre deres opgaver. Det er uklart, hvor mange og lange arbejdsforstyrrelser en arbejdsgiver skal acceptere.

 

Det var Sverigedemokraterne, SD, og Kristendemokraterne, KD, der havde taget initiativet til forbuddet. Det er uvist om de to partier vil anke afgørelsen.

 

Islam er en lovreligion. De betyder, at muslimer generelt stræber efter at manifestere deres religion overalt i samfundet. Hvis samfundet bøjer sig for det, betyder det en stigende islamisering.

 

Vi har heldigvis religionsfrihed – i modsætning til muslimske lande generelt.

 

Men religionsfrihed betyder ikke, at man har ret til at gøre hvad som helst, blot man påstår, at det er en del af ens religion.

 

Samnytt.se

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…