Irakisk ægtepar tiltalt for bestialsk drab på syv uger gammel pige – manden ville have en dreng og ikke en pige

Retten i Glostrup, hvor sagen kører, Google street view

Et nævningeting har ved retten i Glostrup har i dag taget hul på en sag, hvor et irakisk ægtepar er tiltalt for et bestialsk drab på en halvanden måned gammel baby.

Der er tale om en pige, som ifølge anklagemyndigheden slet ikke skulle være blevet født, skriver Ritzau

Grunden var, at barnet havde det forkerte køn, og den lille pige blev straks efter fødslen og over en periode på nogle få uger langsomt tæsket og mishandlet til døde.

I retten forklarede moderen, at det var barnets far og altså hendes ægtemand, ville have en dreng.

”Han ville ikke have barnet, fordi han i forvejen har to andre piger,” lød det fra moderen.

Babyen blev mishandlet ihjel

Anklagemyndigheden er imidlertid af en anden opfattelse.

Ifølge anklageskriftet er det er ægteparret, der i forening står bag den mishandling af babyen, der til sidste medførte, at den lille forsvarsløse pige til sidst døde som følge af sine kvæstelser.

Inden kvinden fødte barnet, havde hun spist en overdosis er mavemedicinen misopostol, som hun havde købt i Irak, og blev indlagt på Herlev Hospital.

Da fostret ikke rørte på sig, men dog havde puls, blev ægteparret opfordret til at blive på hospitalet, men tog hjem.

Barnet blev født den 4. marts og døde på Rigshospitalet den 25. april.

 

 

Brækkede ribben, kraniebrud og svære hjerneskader

Begge forældre blev varetægtsfængslet den 17 maj sidste år og i første omgang sigtet for vold med døden til følge, men på baggrund af efterforskningen har anklagemyndigheden nu skærpet sagen og rejst tiltale for drab.

Mishandlingen af den nyfødte pige fandt sted på dels Herlev Hospital, hvor pigen blev født og dels på Rigshospitalet, skriver Ekstra Bladet, som har fået indsigt i anklageskriftet.

Ifølge anklageskriftet fandt volden sted fra den 4. marts, altså straks efter fødslen, og frem til den 13. april, hvor den lille pige blev lagt i kuvøse på Rigshopitalet, men overlevede ikke og døde af sine kvæstelser.

Af anklageskriftet fremgår det ifølge Ekstra Bladet, at det irakiske forældrepar med slag, ruskevold og eller anden form for moderat til svær vold påførte den lille nyfødte pige alvorlige kvæstelser.

Det drejer sig om 31 ribbensbrud, brud på venstre isseben (kraniebrud, red.), hvilket medførte sammenklapning af lungerne, iltmangel og ”udbredte svære hjerneforandringer” hvilket ifølge anklageskriftet medførte døden den 25. april.

Faderen kan ikke udvises – han har fået dansk statsborgerskab

Anklagemyndighederne kræver den 24-årige mor af irakisk oprindelse udvist for bestandig, hvis hun bliver dømt.

Til gengæld ligger landet anderledes for den 34 irakiske fader. Han har fået dansk statsborgerskab, og kan i tilfælde af dom ikke udvises.

 

Peter Skaarup: Ufatteligt had til piger og kvinder

På sin Facebook har Dansk Folkepartis retsordfører og tidligere formand for Folketingets Retsudvalg være ude og kommentere sagen.

”Den her sag er SÅ ubehagelig, hvis det forholder sig sådan, som det fremlægges,” skriver Peter Skaarup og fortsætter:

”Og det had til piger og kvinder, der ligger bag, er ufatteligt og ubegribeligt stort. Snart sagt ingen straf er hård nok efter dansk målestok for sådan en meningsløs og inhuman forbrydelse.”

Og så kan man ikke engang udvise faderen. Han kan forsat blive i Danmark og formentlig hæve kontanthjælp og få folkepension, når den tid kommer.

Familieretshuset

Læs om Familieretshuset og hvilke sager du kan søge hjælp til. En offentlig institution, der skal gøre Statsforvaltningen bedre til at tilgodese børnenes behov.

Læs mere i Ekstra Bladet:

https://ekstrabladet.dk/112/foraeldre-tiltalt-for-drab-baby-blev-taesket-ihjel-paa-hospitalet/7941524

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…