Drama i Gellerup: Knivbevæbnet mand angreb politiet og blev skudt i benet under Paludan demonstration – livfarligt stenkast mod politibil

Arkivfoto fra tidligere uroligheder i Gellerup

Under en Rasmus Paludan demonstration i indvandrertætte Gellerup fredag måtte politiet stoppe en 52-årig knivbevæbnet mand med skud i benet.

 

Manden er uden for livsfare, og er nu anholdt og sigtet for forsøg på manddrab.

 

Ligeledes er en 40-årig mand nu anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på manddrab.

 

Begge bliver i dag lørdag fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Det foregår for dobbelt lukkede døre, da politiet fortsat efterforsker sagen.

 

Nægtede at stoppe, men forsatte frem mod politiet med en kniv

Omkring kl. 15.25 gik den 52-årige om bag politiets fysiske afspærring, mens han viste en kniv frem.

 

Manden blev råbt an, og politiet affyrede varselsskud, men manden efterkom ikke politiets ordrer, og en betjent afgav derfor skud mod manden, som blev ramt i benet.

 

Efter episoden i området, der hedder Digterparken, opstod der uro i Gellerup, hvor flere personer maskerede sig og kastede med sten og affyrede fyrværkeri mod politiet. To betjente blev ramt, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

 

”Vi har mange betjente i området, og vi vil hen over weekenden være ekstra til stede i det vestlige Aarhus for at skabe ro derude, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

Fandt senere på aftenen frem til den 40-årige

Efter politiets opfattelse var endnu en person involveret i forsøget på at angribe politiet med en kniv.

 

”Vores efterforskning ledte os sidst på aftenen på sporet af den 40-årige, som vi mistænker for at have spillet en rolle i forbindelse med episoden fredag,” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker vi lige nu ikke at oplyse yderligere, men der er tale om en alvorlig sag. Vi er fortsat på et tidligt tidspunkt i vores efterforskning, hvilket betyder, at vi endnu ikke har det fulde billede af sagen.”

 

Politiklagemyndighed undersøger skud

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i gang med at undersøge skudepisoden, som de altid gør, når politiet har affyret skud.

 

Østjyllands Politi kan derfor i øjeblikket ikke oplyse yderligere om den del af sagen.

 

”Vi har et stort efterforskningsarbejde foran os, og skal blandt andet have afdækket mandens motiv. Men lige nu er vi så tidligt i efterforskningen, at vi på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse yderligere,” siger Klaus Arboe Rasmussen.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…