Tyrkisk forening ville have ny stor moské i Holbæk – men i går sagde et flertal i byrådet NEJ

Af Martin Henriksen, Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse

 

I går aftes stemt et flertal i Holbæk byråd nej til en ny stor moské .

 

Den tyrkiske Forening ville flytte deres moské i byen til nye og større lokaler. Det krævede en ændret lokalplan.

 

Dansk Folkeparti har længe kæmpet for at afvise en ny lokalplan med plads til moskeen.

 

Og i går aftes fik DF tilslutning fra Socialdemokratiet og Liberal Alliancen. 17 medlemmer stemte imod moskeen. 13 stemte for.

 

Socialdemokratiet var splittet, men heldigvis stemte de fleste af dem imod. Der var lidt usikkerhed om LA, men de endte med at stemme imod.

 

Venstre og Konservative stemte sammen med venstrefløjen for moskeen. Det er et kæmpe stort svigt.

 

Venstre og Konservative bør skamme sig.

 

Jeg har naturligvis fulgt sagen tæt, og de lokale DF’ere har som de eneste holdt stand hele vejen igennem.

 

Der er god grund til at rose de lokale DF’ere i Holbæk, som i den grad har kæmpet en brav kamp mod et nyt moskebyggeri. Det har de bare klaret rigtig godt.

 

Der er blevet sagt nej til en ny moske. Det er rigtig godt for Danmark, og det viser at det kan lykkes at bremse eller stoppe islamiseringen af det offentlige rum i Danmark. Det er en vigtig pointe.

 

Naturligvis vil de prøve igen, og igen. Det ved vi. Men nu ved vi også, at vi kan stoppe det.

 

Det var foreningen Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter for Børn og Unge, der stod bag moske-planerne.

 

De havde ønsket at moskeen skulle ligge klods op ad et ghettoområde. Det burde være åbenlyst for enhver, at en moské blot vil styrke de muslimske parallelsamfund, ligesom det vil være et spørgsmål om tid før moskeen vil skrue op for det muslimske bønnekald, som dermed vil kunne høres i det offentlige rum.

 

Jeg har selv besøgt en moské i Malmø, der kaldte til bøn offentligt, og der er ingen tvivl om, at vi i fremtiden vil se flere moskéer gøre det samme, medmindre vi stopper det. Det er dybt problematisk. Vi har allerede set det ske i Gellerup.

 

De nationalkonservative kræfter, der vil bevare Danmark dansk vandt endnu en omgang, men det er afgørende, at vi kæmper videre for Danmark. Danmark skal ikke klistres til med moskeer og islamiske symboler, for det bidrager negativt til samfundsudviklingen. Derfor er det vigtigt, at vi siger klart nej. Det gjorde vi i går aftes.

 

Men kampen fortsætter. Stol trygt på det, for selvom de fleste socialdemokrater stemte imod en ny moske i går aftes, så har Socialdemokratiet også tilkendegivet at de er åbne for at ændre deres holdning, såfremt der findes en anden placering til moskeen.

 

Derfor er kampen langtfra slut endnu. Men vi skal glæde os over, at det gik godt i går, og vi skal vide med os selv, at vi aldrig, som i aldrig, vil opgive Danmark, vores fædreland.

Læs også TV2 ØST

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…