Kommune laver opslag på arabisk om sociale ydelser – det skal stoppes, siger minister

På væggen i det kommunalt jobcenter i Gribskov Kommune hænger et opslag, hvor det bliver forklaret, hvordan man søger om hjælp til offentlige ydelser.

 

Det har vakt stor debat.

 

Årsagen er den, at beskeden ikke kun er på dansk.

 

Der er også et opslag, som på arabisk forklarer, hvordan man søger sociale ydelser.

 

Først rasede Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti og kaldte det forrykt:

 

“Forudsætningen for at bo og studere i Danmark er selvfølgelig, at man kan tale dansk. At det er arabisk, der hænger ved siden af en dansk seddel, det synes jeg, på mange måder understreger problemet i den indvandrerpolitik, man har ført.  Mange af dem, der er uden for arbejdsmarkedet, det er folk, der taler arabisk”, sagde han til B.T.

 

Minister vil have det stoppet

Og i dag siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at det skal stoppes. (B.T.)

 

Det skal ikke oversættes til arabisk, hvordan man søger om ydelser.

 

“Helt grundlæggende, så er, bør og skal det være sådan, at der skal kommunikeres på dansk på jobcentrene. Vi befinder os i Danmark, og det bør være muligt at stille det krav, at der skal kommunikeres på dansk om de her ting,” siger Peter Hummelgaard til B.T. og fortsætter:

 

“Vi skal sende det meget tydelige signal, at jobcenteret ikke er en gavebod med ydelser. Nej, det skal frem, at der rent faktisk stilles krav, når man kommer til Danmark.”

 

Sådan står der på opslaget

Beskeden på opslaget har denne overskrift:

 

‘Er du flygtning eller indvandrer i Gribskov Kommune og har du brug for hjælp?’.

 

Herefter fortsætter beskeden med denne tekst:

 

‘Har du brug for hjælp til at ansøge om ydelse? Du skal søge om ydelse via borger.dk.’

 

Herefter fortsætter beskeden med numre og mailadresse, der konkret skal bruges til at søge om ydelser. (citeret efter B.T.)

 

Og det er så denne tekst, der er blevet oversat til arabisk på et andet ark.

 

Aktiveres i 37 timer frem for passiv hjælp

Peter Hummelgaard mener, at indvandrere i princippet slet ikke skal være på sociale ydelser. De skal lære at forsøge sig selv.

 

Derfor kommer han snart med et forslag om, at dem, der ikke har et job, skal bidrage med 37 timers ‘arbejde’ om ugen.

 

Peter Hummelgaard skriver i en pressemeddelelse:

– Samtidig skal vi tage fat på en af de helt store udfordringer, nemlig ledigheden blandt ikke-vestlige indvandrere. Vi arbejder på at stille krav om, at indvandrere og andre udlændinge med et integrationsbehov skal bidrage i 37 timer om ugen, så de i langt højere grad bliver en del af det danske samfund og kommer i arbejde.

 

B.T. har spurgt sine læsere om det er et rimeligt krav: 97 % siger ja og kun 3 % siger nej.

 

Rimeligt men desværre urealistisk

Det er selvfølgelig et helt rimeligt krav, at i princippet alle på kontanthjælp og dagpenge yder en aktiv indsats for pengene.

 

Derfor kom dette krav også ind i loven allerede i begyndelsen af 1990’erne. Og det har vist sig næsten umuligt at realiserer.

 

Mange ikke-vestlige ofte muslimske indvandrere ønsker reelt ikke at være aktive i det danske samfund. Det har været illustreret flere gange bla i TV-udsendelserne, Moskeer bag sløret, og i de TV-udsendelser, hvor Asger Aamund skulle hjælpe indvandrere i arbejde.

 

Alt for mange tale dårligt dansk, selv om de er født i Danmark eller har boet her i mange år. Mange kvinder må ikke arbejde for deres mænd, som det netop igen er kommet frem i en ny undersøgelse. De tilpasser heller ikke deres kultur til en dansk arbejdsplads – for eksempel kvinders påklædning.

 

Det gør det også svært for mange arbejdsgivere at ansætte dem. Det gælder også de unge mænd, der er aktive i bander, klaner eller andre grupper. De kan være meget svære at integrere på en arbejdsplads eller i et aktiveringsprojekt.

 

Derfor er konklusionen efter mange års fejlslagne forsøg på integration, at der kun er en vej: Andelen af mennesker med ikke-vestlig ofte muslimsk baggrund skal begrænses gennem stop for indvandring og tilbagevandring til hjemlandet.

 

Foto: Privat

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…