Efteråret kræver fyldigere vin

Nu er vi så nået ind i september måned, og på meteorologernes papir er det således blevet efterår. Men nok begynder træernes løv at skifte farve, og nok begynder temperaturerne at falde, men foran os ligger, fortæller erfaringerne med vort lunefulde vejr, nogle dejlige solbeskinnede dage. Det er derfor for tidligt at sætte grillen i hi. Den skal der nok blive  brug for et stykke tid endnu. Men måske skal pølser og revelsben skiftes ud med noget mere bastant, og i den forbindelse er det en god idé at servere nogle vine, der har større fylde end dem, der blev drukket i sommer. Kraftig mad, kræver fyldig vin.

 

Hvidvin

Cantina Torre Rosazza, 2019 Pinot Grigio, Friuli Colli Orientali DOC, Friuli-Venezia, Italien – Normalpris 150 kr. – Tilbud: 2 flasker for 250 kr.

 

Vingården Torre Rosazza er en del af det store vinhus Genagricola, der ligger i det nordvestlige Italien. Vinen er lavet på druesorten Pinot Grigio – i Tyskland kendt som Grauburgunder – og er her i sin italienske udgave helt forrygende med en fylde og balance mellem frugt og syre, som jeg ikke har oplevet før med denne drue. En fantastisk medspiller til lufttørret skinke.

Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Rødvin

 

Weingut Zuschmann-Schöfmann, 2016 Pinot Noir Reserve, Weinviertel, Martinsdorf, Niederösterreich, Østrig – Normalpris 299 kr. – Tilbudspris 224 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Toppen af Pinot Noir druens formåen møder vi normalt i det franske Bourgogne-område, men når østrigske vinbønder tager sig sammen som fx ægteparret Else Zuschmann og Peter Schöfmann i vinområdet Weinviertel, så skabes der supervin på denne drue, der på grund af sin skrøbelighed hører til i den vanskelige ende at håndtere. Her går jordbær og hindbær floralt krydret op i en højere enhed.

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Château Croix de Labrie, 2018 Camille, Bordeaux AOC, Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Slottet eller domænet, om man vil, er kun på 2,5 hektarer. Det ligger i centrum af vinområdet Saint-Emilion med grænser op til fornemme naboer som Châteauerne Pavie og Valandraud, som begge har 1. Grand Cru Classé status.

 

Alt efter årgangens muligheder fremstilles mellem 200 og 400 kasser gudeskøn vin – hovedsageligt på Merlot druer spædet op med en smule Cabernet Franc eller Cabernet Sauvignon.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bodegas Casa Castillo, 2017 Monastrell, Jumilla DOP, Murcia, Spanien – Normalpris 129,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr. pr. styk ved køb af 6 stykker.

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Bodegaen har rødder tilbage til 1870, men startede først sin opadgående stjerne, da Don José Sanchez-Cerezo overtog den i 1941. Udviklingen fortsatte da 2. og 3. generation forsynede markerne med nye druetyper og renoverede bygningerne fra bunden og i 1993 omdøbte gården til Casa Castillo. 150 hektarer er beplantet med vinstokke, hvor 80% er Monastrell, 12% Grenache og 8% Syrah. Det er flotte vine med spansk stil, der her kommer fra Murcia-regionen, der støder ud på Middelhavet på den spanske sydkyst.

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Ste. Michelle Wine Estates, 2017 Prayers of Sinners, Paterson, Washington, USA – Kampagnepris 129,95 kr. hos udvalgte MENY og Spar butikker. På tlf. 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinfirmaet ejer en perlerække af ejendomme i Washington State i det nordvestlige Amerika, og den aktuelle vin, der er udstyret med gruvækkende etikette med synderes nøgne kranier, er fremstillet af 90% Syrah og 10 % Merlot druer. I glasset fornemmer man en harmoni af sorte frugter som brombær, blommer og chokolade, alt det, som passer fint til stegt kød.

Importør: Amka, Randers.

 

Cantine Marchesi di Barolo, 2018 Barbera del Monferrato DOC, Barolo, Piemonte, Italien – Normalpris 129,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr.

 

Vingårdens historien går tilbage til 1807, da den franske adelsdame Colbert de Maulévrier blev gift med Marchesi di Barolo. Hun var vant til franske vine, men opdagede hurtigt den lokale Nebbiolo-drues fortræffeligheder. Derfor lod hun opføre en vinkælder, som siden da og indtil i dag  – nu i familien Abonas eje – har lavet fremragende vine. Denne vin er fremstillet på den populære Barbera-drue.

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Cantina a6mani, 2016 Familiae, Primitivo di Manduria DOP, Fragagnano, Apulien, Italien – Kampagnepris 120 kr.

 

Vingården blev opført i 2011 af tre kusiner, Elise Clerfeuille, Francesca og Maria Carvello, hvis familier i generationer har været forbundet gennem vinmarker, som de dyrkede i fællesskab. Kusinernes projekt var at udfolde og udtrykke lokaldruernes potentiale. Vinene fyldige frugtsmag viser, at missionen er lykkedes 110%.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…