Dorthe West afløser Lars Krarup som Venstre borgmesterkandidat i Herning

Dorthe West, Venstre

Vildbjerg Sports & Kulturcenter var rammen om et fortjent Venstre valg.

 

I Herning Byråd sidder der i valg perioden 31 medlemmer, hvor de 19 er valgt for Venstre. Således har der været solidt borgerligt flertal i byen i flere perioder.

 

I de sidste 19 år med Borgmester Lars Krarup, for enden af bordet i byråds salen. Han har nu valgt, at træde af til November 2021, efter nogen succes fyldte år, hvor Herning på mange måder, er vokset med opgaven, bistået af Byrådet og med Lars Karups evne til brede forlig.

 

Ny Borgmester kandidat blev endegyldigt valgt tirsdag aften.

 

Det almindelige opstillings møde, var aflyst set i lyset af Corona situationen. For et par uger siden, indstillede samtlige 19 Venstre byrødder Dorthe West, som eneste kandidat til Borgmester posten.

 

Det samme var tilfældet i aften i Vildbjerg Sports & Kulturcenter. Herning Kommune har 1000 aktive Venstre medlemmer, hvor kun 11 % mødte op for stemme afgivning. Nogen kunne syntes, at det er unødvendige spildte kræfter. Men her syntes man nu alligevel, der også skulle være mulighed for blanke stemmer.

 

Det blev det ikke til, for alle 107 krydser, var sat ved en for øvrigt allerede populær politiker, der har siddet i Herning Byråd i 10 år.

 

Nu er hun stor favorit, til den første kvindelige borgmester kæde i Herning, når kommunal valget skydes i gang i November 2021.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…