DF: Der er desperat brug for penge til coronaramte danskere – tag dem fra udviklingsbistand

Modelfoto/ Colourbox

Af Fhv. MF. Martin Henriksen. Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse

 

Danmark bruger cirka 15-16 milliarder kroner årligt i udviklingsbistand.

 

Jeg vil mene, at vi i den nuværende og kritiske situaiton for landet bør stoppe eller alternativt neddrosle ulandsbistanden i en periode, så midlerne istedet kan bruges herhjemme. Corona-krisen har allerede kostet samfundet og mange hårdtarbejdende danskere dyrt, og alt hvad vi kan gøre for at afbøde effekterne bør tages i brug.

 

De ekstra midler kan eksempelvis bruges til sundhedsvæsenet, til at hjælpe konkurstruede virksomheder eller til at hjælpe de danskere, der er blevet fyret pga. corona-krisen. Det kan også gå til forskning i udvikling af en kur og til i det hele taget at holde hånden under det danske samfund.

 

Danmark, dansk økonomi og sundhedsvæsenet er presset i disse tider. Og det forstår man jo godt.

 

Jeg mener, at vi bliver nødt til at prioriterer benhårdt. Jeg vil derfor opfordre til, at regeringen hurtigt gennemgår dansk ulandsbistand med henblik på at skaffe ekstra finansiering til bekæmpelsen af coronavirussen.

 

Vi bliver simpelthen nødt til i disse tider at være meget opmærksomme på at vores velfærdssystemer i øjeblikket er nødlidende. De nuværende hjælpepakker er dyre, og allerede nu kan vi se, at der er brug for mere.

 

Hvis ikke regeringen og Folketinget konstant er på udkig efter ekstra midler, så risikere vi at skulle spare rundt omkring i samfundet på mange områder. Så både her og nu, men også hvis vi kigger lidt fremad, så kan vi altså få meget gavn af en ekstra buffer fremover til vores ældre, til vores skoler, til nedslidte osv.

 

Jeg håber, at ideen vil vække interesse hos regeringen og andre partier.

 

I den nuværende situation kan midlerne sagtens bruges herhjemme. Vi skal derfor vælge at prioritere de udsatte danskere, de ældre og andre som er svagelige, og dermed også prioritere et hospitalsvæsen, der kan få store problemer pga. corona-virussen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…