Det lyder som noget fra en kriminalroman – hustru forsøgte at slå sin mand ihjel med hjemmebagt kage

Arkivfoto fra (c) Gastrofun.dk

Der var tale om mordforsøg.

 

Det mente retten i Sønderborg i hvert fald, da et nævningeting i december sidste år idømte en 66-årig kvinde syv års fængsel for drabsforsøg på sin mand.

 

Hun har under hele sagen erklæret sig uskyldig, og ankede på stedet dommen til Vestre Landsret, som taget fat på sagen mandag i næste uge, skriver Ekstra Bladet med Jyske Vestkysten som kilde.

 

Fodrede sin mand med søde sager

Den dømte hustrus mand blev i juli 2018 indlagt på Sønderborg Sygehus. Han blev senere overført til Odense Universitetshospital og derfra til Rigshospitalet.

 

Under indlæggelsen fik han regelmæssigt besøg af sin kærlige hustru gennem 45 år, som bragte hjemmebag og søde sager til ham.

 

Grunden til de mange overflytninger var, at mandens tilstand med mellemrum blev alvorligt forværret.

 

Han var i flere tilfælde ”dybt bevidstløs med minimal hjerneaktivitet og var i livsfare”, skriver Ekstra Bladet med henvisning til anklageskriftet.

 

Fattede mistanke til den kærlige hustrus omsorg

Ingen af lægerne på de tre sygehuse begreb et muk af, hvorfor mandens tilstand med mellemrum blev alvorligt forværret, indtil lægerne på Rigshospitalet satte forværringerne i forbindelse med hustruens besøg med hjemmebagte kager og søde sager.

 

Da han i midten af november sidste år atter gik i koma efter hustruens besøg, tog lægerne derfor flere prøver af mandens maveindhold, urin og blod og afslørede, at han havde medikamentet baclofen i kroppen.

 

Der er tale om et muskelafslappende middel, som i store doser er livsfarligt, og som var bagt ind i kagerne.

 

Der er tale om et medikament, som hustruen indtager, fordi hun ifølge manden og ægteparrets datter får, fordi hun i flere har lidt af Parkinsons sygdom.

 

Under retten kom det imidlertid frem, at hun ikke lider af Parkinsons, ligesom det heller ikke kom frem, hvilke motiver hun skulle have til slå sin mand ihjel.

 

Og nu skal Vestre Landsret tage stilling til en sag, der mest af lyder som noget fra en kriminalroman Agatha Christie.

 

Læs også:

https://ekstrabladet.dk/112/kvinde-vil-frifindes-for-drabsforsoeg-med-kager-og-desserter/8289322

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…