Den europæiske civilisation er nu direkte truet i Frankrig – selv de, der har svigtet i kampen mod islamismen, er ved at blive bange

I fredags blev den franske skolelærer Samuel Paty myrdet af en 18-årig tjetjensk muslim. Det skete i Conflans-Sainte-Honorine uden for Paris.

 

Han blev myrdet, fordi han havde vist sine elever de satiriske Muhammed-tegninger, der tidligere udløste et terrorangreb på ugemagasinet Charlie Hebdo.

 

Paty brugte Muhammed-tegningerne i sin undervisning for at få en debat med eleverne om ytringsfriheden og det verdslige samfund, der ikke lader sig diktere af religiøse kræfter.

 

”Islamofobi”

Frankrig har en meget stærk tradition for at værne om verdsligheden, hvor ordet er frit uden hensyn til religiøse autoriteter. Charlie Hebdo er en del af den samme tradition. Det offentlige franske uddannelsessystem bygger på verdslige principper.

 

Men i Frankrigs hastigt voksende muslimske befolkning bliver det frie ord stadigt hyppigere lagt for had. Stærke islamistiske kræfter bekæmper med ekstrem intolerance alle forsøg på en kritisk debat om islam. Den slags bliver stemplet med slagordet ”islamofobi”.

 

Da islamisterne gik til angreb på Danmark … og mødte forståelse i nogle kredse

Danmark har også oplevet sådanne massive muslimske angreb på ytringsfriheden. Specielt da Jyllands-Posten i 2005 offentliggjorde en række satire-tegninger af profeten Muhammed – tegninger, som også er blevet taget op af Charlie Hebdo.

 

Det blev dengang mødt med trusler og vold fra islamistiske kræfter. Dele af medierne og det politiske liv herhjemme udviste en dybt beskæmmende forståelse for disse angreb fra islamistiske imamer og andre ekstreme kræfter.

 

Hadske angreb på nettet

Den 18-årige morder i Frankrig handlede umiddelbart på egen hånd. Men han blev stærkt opildnet af muslimske kredses hadkampagne mod læreren – en kampagne, der blev sat i gang af faderen til en elev på Samuel Patys skole. Morderen havde inden sin udåd været i kontakt med denne mand.

 

Den hadske stemning blev i høj grad pisket op af muslimske grupper og foreninger på nettet. Med støtte fra den arabiske verden.

 

Det kostede Samuel Paty livet, hvilket i sig selv er en tragedie. Men denne uhyggelige sag er et led i et meget større mønster.

 

Flere og flere muslimer og mere og mere radikale holdninger

Muslimernes andel af den franske befolkning vokser dramatisk. Det giver grobund for islamisternes ihærdige anstrengelser for at skabe islamiske parallelsamfund baseret på islamisk fundamentalisme.

 

I denne fundamentalistiske islam er Allahs ord lov. Og Allahs ord – shariaen – udlægges af rabiate imamer.

 

Væk med vestlige værdier. Væk med ytringsfrihed og kritisk debat. Væk med selvstændige kvinder. Ind med kvindeundertrykkelse, hvor kvinden accepterer Koranens ord om, at hun står under manden. Ind med underdanighed over for islams regler og autoriteter.

 

Denne udvikling har allerede sat sine meget kraftige spor i den muslimske befolkning i Frankrig.

 

Meningsmålinger har vist, at et klart flertal af de 18-25-årige franske muslimer sætter sharia, islamisk lov, over fransk lovgivning. Det understreger fjendtligheden over for frihedsværdierne og dermed situationens alvor.

 

Den Korte Avis har ved flere lejligheder omtalt denne dybt skræmmende udvikling.

 

Myndigheder til modangreb

Myndighederne, med den kontante indenrigsminister Gérald Darmanin i spidsen, går nu til modangreb efter mordet på Paty. Blandt andet med lukning af radikale moskeer og foreninger.

 

Dermed får man demonstreret handlekraft, og man får advaret franskmændene om, hvor stor en fare de islamistisk dominerede parallelsamfund udgør.

 

Men skrappere regler og lukninger af moskeer og foreninger kan i sig selv ikke forhindre disse parallelsamfund i at brede sig.

 

Svage politikere svigtede

Man står over for en skræmmende udfordring: Kombinationen af en kraftigt voksende muslimsk befolkning og en radikalisering af holdningerne inden for store dele af denne befolkning – specielt blandt de unge. Vi kender også mønsteret i Danmark.

 

Denne udvikling er et resultat af svage politikeres uvidenhed om islam og deres politisk korrekte eftergivenhed over for muslimske særkrav.

 

Bare et enkelt eksempel: Tænk på en politiker som den tidligere radikale leder Marianne Jelved. Hun var i årtier en afgørende skikkelse i dansk politik og eftergivende over for tilstrømningen fra den muslimske verden.

 

Enorme muslimske parallelsamfund

I Frankrig er denne udvikling kommet så langt, at den er meget vanskelig at vende. Selv om mordet på Samuel Paty udløser kampberedte reaktioner fra præsident Macron og hans indenrigsminister.

 

De muslimske parallelsamfund er blevet enorme, lukkede verdener. Myndighederne, herunder politiet, har svært ved at trænge ind i dem og endnu sværere ved at kontrollere dem. Og disse parallelsamfund har stærke fødekæder fra den muslimske verden.

 

Et skammens øjeblik i dansk presse

Der er dog også kræfter i det danske samfund, der engang lagde sig fladt ned for autoritær islam, men som nu begynder at få lidt kolde fødder. Det gælder således dagbladet Politiken – organet for den højeste politiske korrekthed  og islam-underdanighed i Danmark.

 

Under Muhammed-krisen i 2005-2006 faldt avisen de kræfter i ryggen, der kæmpede for ytringsfriheden og mod de åndsformørkede krav om at forbyde Muhammed-tegningerne.

 

Avisen kammede fuldstændig over i sine forsøg på at gøre de islamiske kræfter tilpas. Over for en forening, der kaldte sig ”Profeten Muhammeds Efterkommere”, kom den med en undskyldning for at have bragt en af de omstridte tegninger! Et skammens øjeblik i dansk presse.

 

Der er mere i vente for Europa

Men i dag kan man i samme avis læse en kritisk analyse af truslen fra islamisterne i Frankrig.

 

Det er trods alt et fremskridt. Men det sker på en dyster baggrund:

 

Islamismens fremmarch er nu så stærk, at den begynder at true de fundamentale frihedsprincipper i den europæiske civilisation.

 

I dag er Frankrig den centrale kampplads. I 2005-2006 var det Danmark. Og der er mere i vente for Europa.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…