Troede de var smarte: Forsøgte at snige sig ind i Danmark via en lille grænseovergang, men det skulle de aldrig have gjort

Foto: Gunner Hede

Under grænsedragningen i Sønderjylland i 1920 endte både danske og tyske landmænd med at have jordarealer på begge sider af grænsen.

 

Og sådan er det stadig hundrede år efter, at grænsen blev fastlagt, og for at landmændene på begge sider af grænsen kan til komme til deres jord uden at skulle køre store omveje, er der en række små grænseovergange.

 

En af dem er overgangen ved Møllehus i Tønder, og den havde et par smuglere udset sig.

 

Men de kom grueligt galt afsted.

 

De havde ikke taget højde for, at baglandspatruljer overvåger de små grænseovergange.

 

Forsøgte at smugle over en kvart tons vandpibetobak ind i Danmark

Således oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse, at to mænd på henholdsvis 30 og 40 år kan se frem til en regning på 500.000 kroner, efter at de for godt en uge siden forsøgte at smugle 295 kilo vandpibetobak ind i Danmark.

 

Natten til fredag den 22. maj fattede en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi mistanke til et køretøj nær Grænseovergang Møllehus i Tønder.

 

Kassevis af tobak

Ved nærmere kontrol fandt betjentene kassevis af vandpibetobak i køretøjets varerum. Og politiets og Toldstyrelsens undersøgelse af køretøjet resulterede i, at der blev fundet i alt 295 kilo tobak.

 

Toldstyrelsen har i forbindelse med sagen rejst et krav på 500.000 kroner, da de to personer, en 30-årige dansk statsborger og en 40-årig svensk statsborger, indførte den store mængde tobak uden hverken at have anmeldt indførslen eller betalt de nødvendige afgifter.

 

Statsborgerskab er som bekendt i dag et vidt begreb og tilbage står, at det ikke ligefrem er etniske dansker og etniske svenskere, der er storforbrugere af vandpibetobak.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…