Darwin undersøges for racisme – i et historieløst samfund er borgerne lette ofre for demagogi

Charles Darwin

Naturhistorisk Museum i London har en enestående udstilling, der viser Charles Darwins banebydende forskning i arternes oprindelse.

 

Darwins forskning mundede ud i bogen ”Arternes Oprindelse”, som udkom i 1859. Det var her, han fortalte om sin evolutionsteori, som gik imod Bibelens budskab om, at mennesket er skabt i Guds billede.

 

Men det kan være slut nu.

 

Hele udstillingen om Darwin skal nu endevendes for at finde spor af racisme og andet ‘stødende’.

 

Det skriver Daily Telegraph, der har fået fat i et internt dokument. Andre britiske aviser har taget historien op som Daily Mail.

 

Ifølge oplysningerne er det en skrivelse fra en kurator, der har fået bestyrelsen til at skride til handling. Kuratoren mener, at ”videnskab, racisme og kolonimagt blev filtret sammen”.

 

”Museer blev lavet for at legitimere en racistisk ideologi,” hedder det ifølge ritzau.

 

Michael Hixon, direktør på Naturhistorisk Museum, har ifølge Daily Telegraph sagt til sine ansatte, at ”Black Lives Matter-bevægelsen har demonstreret, at vi må gøre mere og gøre det hurtigere”:

 

”Så som et første skridt sætter vi en gennemgang af hele udstillingen i værk.”

 

Og det er ikke kun den store videnskabsmand Charles Darwin, der skal stå for skud.

 

Museet gennemfører en gennemgang af alle potentielt ‘stødende’ udstillinger på museet, skriver Daily Mail.

 

Denne mulige udrensning af del af menneskehedens historie sker i kølvandet på Black Lives Matter bevægelsen. Den opstod i USA, hvor demonstrationer har udviklet sig med vold og plyndringer. Ifølge flere iagttagere har der nu udviklet sig en bevægelse som er stærk anarkistisk og en del af en samfundsomstyrtende bevægelse. Det kan man læse mere om i Guy Millieres artikel om omstyrtelsen af USA i dagens avis.

 

Bevægelsen, der har kaldt sig selv for marxistisk, har bredt sig til det meste af Europa. Flere steder er statuer blevet væltet og mindesmærker ødelagt. Det begyndte som et angreb på personer, der var direkte forbundet med en støtte til slaveri.

 

Men det udviklede sig til angreb på groft sagt alle indflydelsesrige personer, der havde levet i en tidsalder med slaveri. Som for eksempel Benjamin Franklin, der er en af demokratiets fædre i USA.

 

I England blev selv en statue af Winston Churchill angrebet.

 

Og nu er det destruktive oprør ved at brede sig til museer og videnskabsfolk.

 

I Danmark skal ordet ‘eskimo’ tilsyneladende fjernes fra udstillingerne på Nationalmuseet.

 

Og nu kan Charles Darwins banebrydende forskning åbenbart også blive skubbet ud i glemslen.

 

I Danmark har skolerne groft sagt afskaffet historie som et selvstændigt fag. Og der hvor der undervises i historie er det tilsyneladende ofte mere eller mindre tilfældige nedslag i historien med projekt undervisning.

 

Dermed står nærmest historieløse generationer forsvarsløse over for de bevægelser, der vil omskrive eller fjerne historien i kampen for at omstyrte det bestående.

 

I et historieløst samfund er mennesker lette ofre for demagogi.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…