“Det er forkert, når det politiske system skubber de mindste børn foran sig i coronastrategien”

Colourbox

Af Martin Henriksen. Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse

 

Efter endnu et pressemøde med statsministeren, så undre det mig i stigende grad at ingen journalister spørger ind til det moralske element i at vi som samfund skubber børnene foran os.

 

Jeg mener, at regeringens planer om at åbne mere op for Danmark sker på et etisk forkert grundlag, når de starter med de mindste børn. Jeg synes ikke, at vi her til lands skal skubbe de mindste børn foran os i en krisesituation. Nu har statsministeren så meldt ud, at vi også kan åbne dele af erhvervslivet, så flere virksomheder kan tjene penge til sig selv og samfundet. Det burde vi så starte med, istedet for at starte med børnene.

 

Jeg mener, at landets politiske lederskab har mistet sit moralske kompas, når de allermindste, de mest sårbare og de mest uskyldige reduceres til nyttige smittebærere af coronavirussen og reduceres til procenttal på et stykke papir. Børnene, og især de mindste, dem skal vi passe rigtig godt på. Det er, efter min mening, udtryk for ægte samfundssind.

 

Hvis tiden er inde til at åbne mere op, så er det mere logisk at vi i første omgang begynder med små selvstændige erhvervsdrivende, hvor vi har at gøre med voksne mennesker der bedre kan forstå og overholde de sundhedsfaglige anbefalinger.

 

Jeg vil også gerne af hensyn til økonomien og beskæftigelsen åbne Danmark helt op igen. Jeg synes også, at det er rigtig godt at mange danskere bakker op om det lokale erhvervsliv, som på mange måder er hårdt ramt af coronakrisen. Det er også samfundssind, og det har vi brug for.

 

Det vil naturligvis også vise sig at være yderst vanskeligt at forklare vuggestuebørn og andre små børn at de skal holde afstand. Og tag nu ikke fejl, for jeg er stor tilhænger af at forældre lærer børn at de skal tage et personligt ansvar for sig selv og for andre mennesker. Men jeg er bestemt ikke tilhænger af voksne politiske ledere, der unødigt skubber et kæmpe stort samfundsansvar videre til børn. Det er ikke sådan, man udviser politisk og moralsk lederskab i en krisesituation.

 

Iøvrigt, så ved de fleste vel også, at sygdomme spredes i børneinstitutioner. Men det er måske lige præcis det, der er meningen? Det håber jeg virkelig ikke.

 

Jeg synes, at regeringen på en række områder har handlet korrekt i forhold til coronavirussen, og det har jeg også rost regeringen og statsminister Mette Frederiksen for, men på nogen områder hænger strategien ikke sammen. I forhold til de mindste børn, der hopper kæden altså af. Grundlaget for at kaste Danmarks fremtid, børnene, ud i et coronaeksperiment er ganske enkelt for tyndt.

 

Det er for voldsomt at starte med de små børn, især når selv de bedste eksperter ikke kender de fulde effekter af coronavirussen.

 

Jeg kan, som sagt, støtte flere dele af regeringens strategi og jeg er rigtig glad for at flere butikker nu begynder at åbne igen. Såfremt det er sundhedsfagligt forsvarligt, så er det naturligvis vejen frem, men for mit vedkommende, så vil Mette Frederiksen altid stå som den statsminister der skubbede børnene foran sig i en krisesituation. Og det er ikke i orden.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…