Danmark giver i stor stil udviklingsbistand til de lande, hvor forfølgelserne af kristne er værst – som for eksempel i Somalia

Forfølgelser af kristne mindretal finder i stigende grad sted, og det er primært i de muslimske lande i Afrika og i Asien, de kristne mindretal levr livet farligt med drab, nedbrænding af kirker og forfølgelser i form af chikane med videre.

 

Det fremgår af Open Doors 2018 rapport over kristenforfølgelser over hele verden. Organisationen mener at kunne dokumentere, at 215 millioner kristne verden over i højere eller mindre grad forfølges på grund af deres tro.

 

Listen i Open Doors rapport omfatter i alt 50 lande, hvor kristne mindretal er udsat for forfølgelser. I nogle lande mere end i andre.

 

Her har vi på redaktionen udvalgt de ti lande, hvor forfølgelserne af kristne mindretal ifølge Open Doors er værst.

 

Otte af de ti lande, hvor forfølgelserne er værst, får dansk udviklingsbistand

Den Korte Avis har i tilknytning rapporten undersøgt, om der er modtagere af dansk udviklingsbistand blandt de lande, der ifølge rapporten optræder de værste og mest brutale med forfølgelser af kristne mindretal .

 

Det viser sig, at otte af de ti lande, som ifølge rapporten topper med forfølgelser af kristne, sidste år tilsammen modtog lidt over 800 millioner kroner i udviklingsbistand.

 

Blandt de ti lande er de otte muslimske plus Nordkorea, som ikke modtager dansk bistandshjælp samt Indien, der sidste år modtog fem millioner danske bistandskroner.

 

I Nordkorea er det staten, der forfølger de kristne, der ifølge rapporten bliver anbragt i straffelejre på lige fod med kriminelle.

 

For Indiens vedkommende er det hinduistiske nationalister, der står for kristendomsforfølgelserne. Her er forfølgelserne mod det kristne mindretal især optrappet efter regeringsskiftet i 2014.

 

De nationalistiske hinduerne vil indføre en indisk stat, der er renset for alle andre religioner end hinduismen.

 

Værst i Afghanistan og Somalia med samlet over en halv milliard bistandskroner

På top ti listen over de lande, hvor forfølgelserne af kristne er værst, ligger Nordkorea som det værste land efterfulgt af Afghanistan som nummer to og Somalia som nummer tre.

 

De to lande modtog sidste år tilsammen over en halv milliard kroner i dansk bistandshjælp fordelt med 505 millioner kroner til Afghanistan og små 121 millioner kroner til Somalia.

 

Om Afghanistan hedder det blandt andet i rapporten, hvor Afghanistan betegnes som et islamisk samfund, hvor kristne kun kan leve i hemmelighed:

 

”Afghanistan er et stammesamfund, og loyalitet over for ens familie, klan og stamme er ekstremt vigtig. Som et islamisk samfund er det ulovligt for en afghansk person at forlade islam, hedder det blandt andet i rapporten, som fortsætter:

 

”Landet udfordres i stigende grad af islamiske militser. Taliban kontrollerer eller konkurrerer om flere og flere områder, og en ISIS-tilknyttet gruppe er også målrettet mod minoriteter. De, der beslutter at følge Jesus, gør det i hemmelighed.”

 

Men alligevel sendte Danmark altså i 2018 en halv milliard kroner til et land, hvor politikerne er berygtede for korruption, og hvor regeringen i realiteten ikke regerer landet.

 

Somalia – bliver dræbt af familien og af klanen, men halv milliard kroner er på vej

Somalia hænger i et dynd af borgerkrig, stammeledelse og et voldeligt islamisk militær, konkluderes det i rapporten om Somalia, og det hedder videre:

 

”Konvertering til kristendommen betragtes som et forræderi mod den somaliske familie og klan. Hvis somaliere mistænkes for at være konvertitter, vil familiemedlemmer og klanledere chikanere, skræmme eller endda dræbe dem.”

 

Og hvis familien og klanen ikke udrydder de kristne, så gør terrorgruppen al-Shabab det:

 

”Den voldelige islamiske terroristgruppe, al-Shabab, går ind for sharialovene som grundlag for regulering af alle aspekter af livet i Somalia. Denne gruppe har gentagne gange udtrykt ønske om at udrydde kristne fra landet,” hedder det blandt andet i rapporten, som fortsætter:

 

”Udenlandske jihadister er også til stede i landet, men islamisk undertrykkelse er ikke kun begrænset til militante. Kristne står også over for alvorlig forfølgelse fra familie, familiemedlemmer og stort set hele samfundet.”

 

Da udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i november sidste år besøgte Somalia, kom han aldrig længere end til lufthavnen i Mogadishu, der er en regulær fæstning og det eneste sikre sted at opholde sig i Somalias hovedstad på grund af angreb fra al-Shabab.

 

Ud over de 120 millioner kroner, Danmark i 2018 sendte til en regering, der ikke har nogen form for kontrol over landet og ikke engang sin egen hovedstad, vil Somalia over de næste fire år modtage en halv milliard kroner i bistand fra Danmark.

 

Det muslimsk formørkede Yemen med lidt over 141 millioner kroner i bistand

Som nævnt ligger Nordkorea, Afghanistan og Somalia som henholdsvis nummer ét, to og tre på listen over de lande, hvor forfølgelsen af kristne mindretal er værst.

 

På fjerdepladsen over lande, hvor den muslimske forfølgelse af kristen er voldsom, ligger Libyen med menneskehandlernes udskibningshavne med flygtningen til EU. Her modtog en FN-støttet regering, der ikke har noget, der ligner skygge af kontrol over landet, ikke færre end 19,8 millioner bistandskroner fra Danmark.

 

Pakistan kommer ind på en femteplads, som et af de lande, hvor den muslimske forfølgelse af kristne mindretal er voldsom. Landet modtog i 2018 i alt 1,6 millioner kroner i bistand fra Danmark.

 

Eritrea, der ligger på sjettepladsen over lande i hele verden, hvor muslimsk forfølgelse af kristne minoriteter er ekstrem, modtog til gengæld ikke en krone i bistand fra Danmark i 2018.

 

Det gjorde til gengæld Sudan, der ligger på syvendepladsen som et land med voldsomme muslimske kristenforfølgelser. Her bidrog Danmark i 2018 med ikke færre end 19,5 millioner kroner.

 

Til gengæld skovler det muslimsk formørkede Yemen på ottende plads over forfølgelser af kristne penge ind fra Danmark. Ikke færre end 141,5 millioner kroner blev det til i 2018.

 

Selv præstestyret i Iran, der optræder på en niendeplads over forfølgelser af kristne, modtager danske bistandskroner. I 2018 lød checken således på to millioner kroner.

 

Som tidligere nævnt ligger Indien på en tiendeplads over lande, hvor det er med fare for liv og lemmer at tilhøre et kristent mindretal, men det forhindrede ikke Danmark i at bidrage med fem millioner kroner i 2018.

 

Milliarderne flyder fra Danmark og til Afrika og Asien

FN har en idé om, at de rige lande, og det vil blandt andet sige Danmark, skal give minimalt to procent af deres bruttonationalprodukt, det såkaldte BNP, til udviklingslande.

 

Og det lyder da meget smukt, men det store spørgsmål er:

 

Hvad er formålet med at finansiere lande, hvor både regeringer og befolkninger forfølger kristne minoriteter?

 

Især, når man tager i betragtning, at det udelukkende er kristne lande, der i modsætning til muslimske, der giver bistanden.

 

Dun kan læse 2018-rapporten fra Open Dooors her:

https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/world-watch-list/

 

Og her kan du læse om udenrigsminister Jeppe Kofod, der aldrig nåede længere end til Mogadishus lufthavn, da hen skulle mødes med den somaliske regering:

https://www.dr.dk/nyheder/udland/jeppe-kofod-naaede-ikke-laengere-end-lufthavnen-paa-hemmeligt-visit-i-somalia

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…