Corona-truslen er særlig stærk i indvandrermiljøer – men vi får ikke sandheden at vide om, hvorfor det er sådan

muslimer i Tyskland under corona-krisen

Corona-truslen lever videre med frygtindgydende styrke.

 

Fra vores omverden får vi næsten hver dag skræmmende nyheder. Senest blandt andet fra Spanien, Australien (delstaten Victoria), Belgien, Storbritannien (især Manchester) og Hongkong. Kæmpestore lande som USA, Indien og Brasilien har slet ikke styr på situationen.

 

I Danmark har vi formået at bringe smitten betydeligt ned. Det samme gælder andre europæiske lande såsom vores naboer i Norge og Tyskland.

 

Men vi har på ingen måde bragt corona-truslen ud af verden. I uge 30 (20.-26. juli) var der således herhjemme flere nye indlæggelser end i ugen før. Også i Danmark kan smitten hurtigt flamme op igen, hvis vi ikke passer på.

 

Corona og indvandring

Der er en klar sammenhæng mellem corona og indvandring fra ikke-vestlige lande. Denne sammenhæng er også tydelig i Danmark, hvor smitten i særlig grad trives blandt indvandrere og efterkommere fra disse lande.

 

Etniske danskere udgør 86 procent af befolkningen her i landet. Men i uge 30 fandtes kun 41 procent af corona-tilfældene blandt etniske danskere. (Statens Serum Institut)

 

I en rapport fra maj måned slog Statens Serum Institut fast, at borgere med ikke-vestlig baggrund udgjorde hele 18 procent af de smittede her i landet, mens de kun udgør 9 procent af befolkningen.

 

Eksperter slører sandheden

Længe var de fleste hjemlige eksperter uvillige til at erkende, at ikke-vestlige indvandrere var voldsomt overrepræsenteret i corona-statistikken. Formentlig fordi de anså det for politisk ukorrekt. Men de har ikke kunnet blive ved med at lade som ingenting.

 

Nu har de fleste eksperter efterhånden erkendt, at ikke-vestlige indvandrere i højere grad end danskere er smittet med corona. Dermed udgør de en særligt stor risiko for spredning af smitten.

 

Men eksperterne har stadig svært ved at se virkeligheden fuldt ud i øjnene.

 

Mange af dem forsøger således stadig at give indtryk af, at den særligt store udbredelse af corona blandt indvandrere intet har at gøre med deres kultur.

 

Kultur og corona blandt indvandrere

Overlæge Thomas Benfield fra Hvidovre Hospital medgav i april måned, at indvandrere ser ud til at være overrepræsenterede blandt corona-patienter. Men han føjede til:

 

”Hvis vi fejlagtigt mener, at det skyldes sociale forhold eller kultur, ender vi med at stigmatisere en gruppe, der har samme problemer som alle andre.”

 

Benfield argumenterede reelt med, at det var politisk ukorrekt at tale om sammenhængen mellem indvandreres kultur og corona.

 

Siden synes han dog at have erkendt, at kultur og corona har noget med hinanden at gøre. Men andre eksperter fornægter stadig denne sammenhæng.

 

”Et oplagt bud”

Speciallæge Christian Wejse kalder det ”et oplagt bud” på at forklare smitten blandt indvandrere, at mange af dem er ansat som taxachauffører, buschauffører eller sosu-assistenter. (Ritzau)

 

Wejse taler altså kun om indvandrernes arbejde, ikke om deres kultur. Han giver dog intet belæg for dette. Hans påstand bunder ikke i forskning, men i private meninger.

 

Speciallæge Torben Mogensen har præsenteret en anden forklaring: ”De bor flere per lejlighed, og de bor i mindre lejligheder – simpelt hen.”

 

Mogensen har givetvis ret i, at de mange familiemedlemmer under samme tag bidrager til den store smitte blandt indvandrere.

 

Men hvorfor bor de så mange familiemedlemmer sammen? Det er ikke, fordi de i Danmark ikke kan få en ordentlig lejlighed. For det kan de. Men deres kultur lægger op til store familier under samme tag.

 

Manglende samfundssind

Ikke-vestlige indvandrere kommer typisk fra samfund, hvor der ikke er noget beskyttende samfundsfællesskab. Familien betyder alt.

 

Denne familieloyalitet fortsætter med at eksistere, når de kommer til Danmark. Til gengæld står samfundssindet klart svagere end blandt danskerne – altså ansvarligheden over for folk, man ikke kender, men som man deler samfund med. Det kan resultere i væsentligt større smittespredning.

 

Kulturen øger corona-risikoen

Et eksempel fra Frankrig understreger, hvor meget forankringen i storfamilien betyder.

 

I Frankrig har man set en eksplosion af corona-smitte i landets mest indvandrertætte departement – Seine-Saint-Denis nord for Paris.

 

Myndighederne har talt om ”en ekstrem overdødelighed” i forbindelse med corona i dette departement. Men til deres store undren blev der samtidig registreret færre dødsfald på hospitalerne i Seine-Saint-Denis end andre steder.

 

Forklaringen synes at være, at indvandrerne lever i deres eget parallelsamfund med deres egen kultur. I en sådan grad, at mange af dem hellere vil blive hjemme med deres sygdom end at skulle på hospitalet.

 

Deres kultur fungerer ofte på en måde, som forstærker corona-smitten. Som en somalisk læge i Sverige sagde på TV: ”I en somalisk kultur er det vigtigt at omgås, støtte og besøge hinanden, specielt når nogen er syg.” Men det bidrager altså til at sprede smitten.

 

Desuden har en stor del af ikke-vestlige indvandrere ikke lært sproget i det ny land – i hvert fald ikke ordentligt. Mange følger verden via TV fra hjemlandet. Corona-oplysningen går derfor hen over hovedet på dem.

 

Svage myndigheder

Samtidig findes der ofte i parallelsamfundene en fjendtlig holdning til det omgivende samfund, specielt blandt grupper af unge. Det er ikke deres samfund og deres kultur.

 

Frankrigs viceindenrigsminister gav på et tidspunkt de lokale myndigheder besked om, at de skulle undlade at håndhæve regler og forbud i indvandrerghettoerne – for at undgå, at situationen kom ud af kontrol.

 

Parallelsamfund. Kultursammenstød. Manglende sprogkundskab. Det synes at være afgørende forklaringer på, at corona-smitten er så meget større i ikke-vestlige indvandrermiljøer.

 

Men det hører man ikke meget om fra de politisk korrekte eksperter og de eftersnakkende medier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…