Corona-ekspert tager bladet fra munden: Festende storfamilier i indvandrermiljøerne får corona-smitten til at vokse faretruende

Skærmprint fra video på Facebook (der nu er fjernet) via Uriasposten.dk

I Danmark har Statens Serum Institut slået fast med tørre tal, at ikke-vestlige indvandrere er stærkt overrepræsenterede blandt de corona-smittede.

 

Nogle virus-eksperter har forsøgt at finde politisk korrekte forklaringer på dette. De har blandt andet fremsat den teori, at det er fordi mange indvandrere kører bus og taxa og dermed kommer i kontakt med mange mennesker.

 

Det er muligt, at disse arbejdsforhold bidrager til den store smitte blandt ikke-vestlige indvandrere. Men indtil videre er dette ikke blevet dokumenteret. Til gengæld er det i stigende grad blevet klart, at den særligt høje smitte hænger sammen med de ikke-vestlige indvandreres kultur.

 

En fremtrædende tysk ekspert siger nu ligeud, at bryllupper og andre familiefester i indvandrernes storfamilier eller klaner er en vigtig årsag til den nye corona-bølge, som Tyskland og andre europæiske lande – herunder Danmark – nu oplever.

 

De lever i deres egen kultur

I Danmark har både begravelser og bryllupper i ikke-vestlige indvandrermiljøer ydet deres bidrag til at sende corona-virus i omløb.

 

De pågældende indvandrere har ignoreret myndighedernes advarsler. Det er der nok især to grunde til:

 

En hel del af disse indvandrere følger kun sparsomt med i, hvad der foregår i det danske samfund. Ofte er de dårlige til dansk. Og mange er tilsyneladende ligeglade med, hvad danske myndigheder siger.

 

De enorme sprogbarrierer, som nu er blevet en del af det tyske samfund, kom i den forgangne weekend til udtryk, da forbundskansler Angela Merkel holdt en TV-tale om corona-faren. Denne tale havde undertekster på tyrkisk og arabisk!

 

De lever i deres egen kultur. Og det går ofte hånd i hånd med, at de ikke føler den store ansvarlighed og det store samfundssind i forhold til det danske fællesskab.

 

Den særligt store smitte i disse miljøer skyldes altså langt fra kun, at de kører bus eller taxa. Der er noget meget større på spil. Noget, der ikke kun drejer sig om corona, men om hele det danske samfunds fremtid.

 

Indvandrerklanernes farlige fester

Den tyske ekspert, der nu kommer med en kraftig advarsel, hedder Karl Lauterbach. Han er aktiv i politik som fremtrædende socialdemokrat.

 

I et aktuelt interview siger Lauterbach, at myndighederne har forspildt muligheden for at tage den nye corona-bølge i opløbet. Man skulle have grebet meget mere resolut ind mod festerne i indvandrerklanerne, der har fungeret som store smittespredere:

 

”Det punkt, hvor vi endnu kunne have fået dette under kontrol, idet vi simpelt hen forbød disse fester, er desværre forpasset. Det kunne man måske stadig have gjort for to eller tre uger siden.” (BILD)

 

Lauterbach slår fast, at ”kulturforskelle” og ”sprogbarrierer” har spillet en vigtig rolle.

 

Nu er det for sent, siger han. Skaden er allerede sket, og via indvandrermiljøerne har coronasmitten fået et nyt stort opsving.

 

En anden fremtrædende tysk politiker, Wolfgang Kubicki, der er næstformand i det liberale FDP, siger:

 

”Vi oplever i Nordrhein-Westfalen (Tysklands største delstat, red.) og i Berlin, at festligheder med op til 1000 personer er blevet tilladt, specielt i tyrkiske, kurdiske og arabiske storfamilier.” (BILD)

 

”Superspreder-begivenheder”

Den store tyske avis Die Welt skriver: ”Hele tiden er det storfamilier, der syngende og dansende udbreder coronavirus.”

 

Avisen skriver ikke direkte, hvilken baggrund disse ”storfamilier” har – man er vel stadig politisk korrekt. Men der efterlades ikke megen tvivl om, at det helt overvejende drejer sig om indvandrere. Problemet er det samme, som eksperten Karl Lauterbach gør opmærksom på.

 

Disse fester fungerer som ”superspreder-begivenheder”, slår Die Welt fast – med myndigheder som kilder.

 

Bryllup i Bremen

Avisen nævner blandt andet et ”klan-bryllup” med 400 deltagere i Bremen.

 

Afstandsregler, mundbind, gæstelister, og hvad der ellers er af forskrifter i forbindelse med den slags arrangementer, blev ignoreret af den festende indvandrerklan. Også loftet på 250 deltagere i den slags arrangementer blev altså ignoreret.

 

Det samme gælder andre bryllupsfester i Bremen-området.

 

En talsmand for bystyret siger til Die Welt, at man også kender til andre af den slags store fester, hvor man langt fra har overholdt corona-reglerne. Han føjer til: ”Vi ved også, at folk, der har deltaget i disse bryllupper, er blevet testet positive for corona.”

 

Cirka en uge efter dette klanbryllup meddelte sundhedsmyndighederne i Bremen, at man efter festlighederne havde registreret 100 nye tilfælde af smitte, hvilket er det højeste tal, siden corona-epidemien satte i gang. Bremen er på den baggrund udnævnt til ”risikoområde”.

 

Man holdt en muslimsk ”hennafest” – og så gik smitten amok

Die Welt nævner en stribe af den slags smittespredninger gennem fester i storfamilier/klaner.

 

I begyndelsen af oktober måtte man i byen Lemwerder (Niedersachsen) lukke alle skoler, børnehaver og sportsaktiviteter. Det skyldtes, at myndighederne havde registreret tre smitteudbrud, der alle kunne tilbageføres til tre fester i storfamilier.

 

I byen Hamm gik det helt galt i forbindelse med en ”hennafest”, som er en udbredt tradition blandt muslimer.

 

Ved denne fest bringes bruden ud af hendes hidtidige tilværelse og ind i ægteskabet. Brudens hænder udsmykkes med hennafarvede motiver.

 

Men efter festen er byen gået i undtagelsestilstand, fordi coronasmitten er steget dramatisk. Arrangørerne benægter dog pure, at det skulle havde noget at gøre med deres store fest, hvor folk var tæt sammen.

 

Die Welt nævner flere andre eksempler.

 

De peger alle i retning af, at festende indvandrerklaner får coronasmitten til at vokse faretruende.

 

https://www.bild.de/bild-plus/politik/inland/politik-inland/corona-zahlen-lauterbach-spricht-klartext-ueber-clan-hochzeiten-73490218,la=de.bild.html

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/plus218068646/Superspreader-Viele-Hochzeiten-und-mehr-als-ein-Corona-Fall.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…