Borgerlige kræfter bør være foruroligede over Jakob Ellemanns støtte til den absurde SAS-reklame

SAS har fået tæv for en reklamevideo, hvor det hævdes, at ”absolut ingenting” i verden kan betegnes som skandinavisk – eller dansk, må man forstå.

 

Reklamens påstand var, at al bemærkelsesværdig nytænkning i Danmark/Skandinavien er hentet fra udlandet. Vi har bare været gode til at rejse ud og tage de andres tanker med hjem.

 

Vreden over denne nedvurdering af det danske og skandinaviske blev så stor, at SAS måtte producere en ny udgave af reklamefilmen.

 

Som reklame var denne video da også en kikser af rang – den gjorde mange mennesker aggressive over for det, den skulle reklamere for.

 

Men nok så vigtigt: Den kiksede reklame et lysende eksempel på fordummelse i kulturdebatten og den politiske debat.

 

Samtidig melder sig spørgsmålet: Hvordan går det for sig, at lederen af blå blok, Venstres Jakob Ellemann-Jensen, bakker denne SAS-reklame op?

 

”Egtved-pigen var i virkeligheden ikke dansk”

Den famøse reklamevideo falder ind i en stærk tradition i de politisk korrekte snakkende klasser.

 

I denne tradition fornægter man, at Danmark har sin særlige nationale identitet og kultur, som har rødder i vores historie.  Og man fornægter, at denne identitet og kultur har skabt store resultater.

 

Journalistisk Venstreparti elsker således at bringe historier til torvs om, at noget, som vi troede var specielt dansk, overhovedet ikke er det. Det er historier af typen: ”Egtved-pigen var i virkeligheden ikke dansk.”

 

På samme vis afviser man tanken om, at der findes en skandinavisk kultur af nogen større betydning.

 

Man ser sig selv som del af en globaliseret elite, og man dyrker med flid den nationale selvforagt.

 

Danskerne har ikke ydet noget – men tyrkerne har opfundet rugbrødet!

Det er således med slet skjult begejstring, at SAS-videoen slår fast, at ”absolut ingenting” i verden kan betegnes som skandinavisk.

 

Begrundelsen lyder, at næsten alle de fænomener, vi betragter som en del af det at være dansk eller skandinavisk, i virkeligheden ikke kommer fra Danmark eller Skandinavien:

 

Perserne opfandt vindmøllen, tyrkerne opfandt rugbrødet – og videre i den dur. Vi har kun efterabet, hvad andre har frembragt.

 

Det er sandt, at det danske samfunds udvikling har fået meget stærke impulser fra udlandet. Fra juletræer til rugbrød til it-teknologi har vi ladet os inspirere af, hvad andre har fundet på. Og vi har været gode til det.

 

Hurra for det. Men det er fuldkommen absurd at påstå, at der ikke findes en stærk dansk/skandinavisk kultur, fordi vi har andre lande at takke for juletræet, rugbrødet og computeren.

 

Så stærk er dansk kultur

Lad os tage nogle vigtige træk, der er produkter af styrken og kvaliteten i dansk kultur:

 

Danmark hører til blandt de lande i verden, hvor tilliden mellem folk er højest.

 

Danmark hører til blandt de lande i verden, hvor folk føler sig mest lykkelige.

 

Danmark parrer en stor personlig frihed med en usædvanlig stærk sammenhængskraft mellem borgerne. Det betyder blandt andet, at man føler sig mere ansvarlig for sine medborgere end i langt de fleste andre lande.

 

Af samme grund er den sociale tryghed i Danmark langt forud for de fleste lande i verden.

 

Samtidig er Danmark præget af en enestående stærk folkelig selvorganisering, selvtillid og kreativitet. Eksempler er andelsbevægelsen, fagbevægelsen, den høje valgdeltagelse og de store krav om indflydelse på politikernes beslutninger. Dertil kommer evnen til at tage personligt initiativ på arbejdspladsen og andre steder.

 

Det kræver en meget stærk kultur at udvikle disse kvaliteter i et samfund.

 

Men i de politisk korrekte kredse bliver den nationale identitet og den nationale stolthed rakket ned. Udlandet er meget bedre end os. Vi skal lære at foragte vores egen kultur og elske grænser, der står pivåbne for alle.

 

SAS-reklamevideoen er et skræmmende eksempel.

 

Det er det, der gør folk så rasende, Ellemann

I et tweet er Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kommet den stærkt kritiserede SAS-video til undsætning. Her skriver han:

 

”Den dér reklame fra SAS viser skandinaver som entreprenante og rejselystne typer, der bliver inspireret af snedige ting fra hele verden og forfiner og forbedrer det, vi tager med hjem. Det er da et OK skudsmål! Hvad er det, folk er så rasende over?”

 

Jovist har vi brug for at være åbne og lærevillige over for resten af verden. Men SAS-videoen hylder ikke bare åbenheden.  Den nedgør styrken og værdien i dansk og skandinavisk kultur. Helt i den politisk korrekte tradition.

 

Det er det, der gør folk så rasende, Ellemann.

 

Borgerlige bør være foruroligede

Ellemanns holdning varsler ilde for det borgerlige Danmark. Som Venstres formand er han p.t. manden, der skal holde sammen på blå blok.

 

Mange borgerlige i Danmark – og såmænd også mange socialdemokrater – kan ikke identificere sig med den absurde SAS-video og dens politiske korrekthed.

 

Med sit tweet fjerner Ellemann sig fra disse borgerlige og læner sig op ad en ekstrem og elitær ’globalisme’.

 

Borgerlige kræfter bør være foruroligede.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…