Blev fældet af skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste – må nu vinke farvel til posten som ambassadør i Tyskland

Thomas Ahrenkiel (Foto: Wikipedia)

Indtil 2015 var departementschef Thomas Ahrenkiel chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og skulle efter planen starte som ambassadør i Tyskland den 1. september i år.

 

Det skal han ikke mere.

 

Thomas Ahrenkiel er nu den fjerde højtstående medarbejder, der er blevet fritaget for tjeneste som følge af de skandaløse afsløringer af forholdene i FE, hvor man dækkede over en række ulovligheder.

 

I en mail til TV 2 skriver Udenrigsministeriet, at:

 

”Forsvarsministeriet har orienteret Udenrigsministeriet om, at Thomas Ahrenkiel er fritaget for tjeneste indtil videre. Tjenestefritagelsen betyder, at Thomas Ahrenkiel ikke som planlagt tiltræder posten som ambassadør i Berlin pr. 1. september 2020.”

 

Udover Thomas Ahrenkiel blev FE’s nuværende chef Lars Findsen plus to ledende FE-medarbejdere i går fritaget for tjeneste.

 

Havde i forvejen kedelige sager i bagagen

Efter at have forladt posten som chef for FE kom Thomas Ahrenkiel til Forsvarsministeriet som departementschef.

 

Her undlod han i flere omgange at orientere forsvarsminister Trine Bramsen (S) kritiske rapporter fra Rigsrevisionen, da skandalen omkring Forsvarets Bygningstjeneste sidste år begyndte at rulle.

 

Han havde overset rapporter fra Rigsrevisionen, lød hans forklaringer. Trine Bramsen sagde dengang, at hun ikke ville afvise, at sagen kunne få konsekvenser.

 

Ligeledes sad han med ved bordet, da hans dengang nye kæreste som ministeriets pressechef fik en lønforhøjelse på 1.500 kroner om måneden plus et klækkeligt engangsvederlag på 75.000 kroner.

 

Og nu er det altså slut. Han er fritaget for tjeneste og drømmen om stillingen som ambassadør i Tyskland, en af Danmarks vigtigste diplomatiske poster, er røget sig entur.

 

Læs også:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-08-24-departementschef-mister-kommende-ambassadoerpost-efter-fe-skandale

 

https://www.berlingske.dk/samfund/den-tidligere-spionchef-ahrenkiel-manden-der-vidste-for-lidt

 

Læs mere om skandalen i forsvarets Efterretningstjeneste her:

https://denkorteavis.dk/2020/rapport-forsvarets-efterretningstjeneste-har-ulovligt-indhentet-oplysninger-om-danskere-og-videregivet-dem-nu-er-chefen-fritaget-for-tjeneste/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…