Der er 11 millioner illegale migranter i USA – nu vil Biden give dem alle amnesti

Joe Biden sagde tirsdag, at han ville sende et lovforslag til senat, der skal sikre amerikansk amnesti eller statsborgerskab til 11 millioner illegale migranter i USA.

 

Joe Biden blev interviewet på NBC’ om planerne for hans første 100 dage som amerikansk præsident. Det var her Biden sagde, at han ville skaffe penge til at sikre amnesti til 11 millioner illegale migranter.

 

Biden understreger dog, at amnestiens succes afhænger af, hvor samarbejdsvillig Kongressen vil være i spørgsmålet.

 

Imidlertid har republikanske senatorer, såsom Lindsey Graham, John Cornyn og Chuck Grassley, allerede vist interesse for en løsning med demokraterne, som “næsten helt sikkert vil omfatte amnesti,” skriver Breitbart. Risikoen for, at Joe Bidens forslag bliver en realitet, er således overhængende, som det ser ud i dag, skriver Fria Tider.

 

Et centralt stridspunkt mellem Republikanere og Demokrater

Det var en af Trumps mærkesager, at reducere den illegale indvandring til USA, fordi den ændre befolkningens sammensætning og skaber kulturelle problemer, øger krminaliteten og svækker tilliden og samhørigheden i samfundet.

 

Flere målinger viste en betydelig opbakning i samfundet til en strammere udlændingepolitik.

 

Men Demokraterne og flere store medier har et andet syn på problemet.

 

Kravet om amnesti var en del af Demokraterne valgkamp og valgløfter.

 

Antallet af ulovlige indvandrere, de fleste fra Mellemamerika, i USA anslås normalt officielt til omkring 11 millioner. Ifølge andre skøn er de dog betydeligt mere end det.

 

Hvis 11 millioner illegale indvandrere får amnesti og statsborgerskab vil det vanskeligt for republikanerne at vinde valg i fremtiden. Indvandrere fra tredje verden er stærkt tilbøjelige til at stemme på venstreorienterede partier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…