Beboerformand Abdinasir Jama giver politiet skylden for optøjer i Gellerup: “Hvis politiet går, er der fredeligt og roligt”

Arkivfoto

Politiet skal holde sig væk – her bestemmer vi.

 

Det er groft sagt ofte holdningen i ikke-vestlige ofte muslimske parallelsamfund.

 

Det var sandsynligvis det man oplevede i en meget grov udgave i weekenden i Gellerup.

 

Fredag holdt Rasmus Paludan med Stram Kurs en demonstration i Gellerup. En 52-årig mand førsøgte med kniv at trænge ind på området. Politiet skød ham i benet og han blev i går varetgtsfængslet og sigtet for drabsforsøg.

 

Politiet forsøgte at beskytte de tilstedeværende og opretholde ro i området.

 

Men i Gellerup var der ikke megen taknemmelighed at spore.

 

Tværtimod udløste forløbet voldsomme uroligheder vendt mod politiet. Politiet blev flere gange angrebet med sten og containere blev sat i brand i løbet af weekenden. (se tv2ostjylland.dk og artiklen andet steds her i avisen)

 

Politiet skal holde sig væk. Det er deres tilstedeværelse der er skyld i optøjer. Sådan lyder det meget direkte ikke fra bøllerne men fra formanden for Gellerupparken, Abdinasir Jama.

 

Abdinasir Jama mener, at politiet er medvirkende til urolighederne, som han samtidig også finder uacceptable. (JP.dk)

 

Hvad skal politiet så gøre, når der er uroligheder i området?, spørger JP.

 

“Der har ikke været uroligheder ud over dem, som politiet har været medvirkende til. Når politiet er der, er urolighederne der. Hvis politiet går, er der fredeligt og roligt.”

 

Kirsten Dyrman, direktør for Østjyllands Politi, skriver i en skriftlig kommentar til avisen:

 

“Så længe der er personer i området, der skaber uro, kaster med sten og affyrer fyrværkeri, så er det en naturlig opgave for politiet at være til stede, sikre ro og sørge for, at beboerne igen kan føle sig trygge.”

 

Over alt i Vesteuropa ser man samme uhyggelige udvikling.

 

En stor del af de migranter fra mellemøstlige og afrikanske ofte muslimske lande, som er kommet til Vesteuropa, fortsætter med at leve videre som i hjemlandets kultur.

 

I store almene bebyggelser som Gellerup opstår der regulære parallelsamfund indrettet med egne love og regler. Samtidig er der en ligegyldighed eller fjendtlighed overfor det danske samfund og danske myndigheder.Det så man uhyggeligt tydeligt i TV2s dekumentarserie: Moskeer bag sløret.

 

Her er der ikke megen integration. Tværtimod. I takt med at antallet af indvandrer vokser ser modstanden mod politi og myndigheder ud til at blive stærkere.

 

Det var i hvert fald voldsomme angreb på politiet man oplevede i weekenden i Gellerup.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…