”Bagtanken”, en udsendelse om Journalistisk Venstreparti

Interview med Bent Blüdnikow på DK4 den 28. jan 2020 kl. 22.45

 

På DK 4 den 28 januar 2020 var et spændende interview med journalisten Bent Blüdnikow, der arbejder som  journalist, er uddannet historiker og humanist og er tidligere venstreorienteret. Her gengiver jeg interviewet, som jeg hørte det.

 

Slut med at være ventreorienteret

Blüdnikow indledte med at fortælle, at han er uddannet som historiker i 1970`erne og ”det dengang ikke så godt ud”, hvis man ikke var venstreorienteret  i universitetsverdenen. Blüdnikow berettede, at han meldte sig ud af SF, da SF´s daværende formand Gert Petersen rejste til Nordkorea for at se dette kommunistiske land, der kunne brødføde sig selv! Blüdnikow var dengang klar over, at Nordkoreas befolkning sultede og blev på den baggrund klar over, hvor galt det stod til i SF og meldte sig ud og har siden ikke været med i et parti.

 

Alle var imod ham

Blüdnikow arbejder som sagt som journalist og oplevede, at op til 75 % af journalisterne stemmer til venstre (se link til undersøgelse, der viser, at 70-75 % journalister er røde i slutningen af denne artikel ), så da Blüdnikow ville trykke artikler om kommunismens forfærdeligheder blev de andre journalister aggressive mod ham og alle var imod ham.

 

Dog er de venstreorienterede ifølge Blüdnikow blevet mere moderate med tiden, for dengang var STORT SET alle radikalt venstreorienterede maoister og revolutionære.

 

Hvad betyder det, at flertallet af journalister i dag er ventreorienterede

Når op til 75 % journalister er røde betyder det ifølge Blüdnikow, at der kun præsenteres bestemte vinkler af en historie og venstrefløjen har nogle automat-holdninger, som alene præsenteres som de rigtige fx vedr. jødehadet i Danmark, hvor journalister præsenterer jødehadet som et nazistisk problem, men det kan jo diskuteres om nazismen er et højrefløjs-ideologi, da den udsprang af de samme grupperinger, som den radikale ventrefløj. Men journalisterne kan ikke se den radikale ventrefløjs jødehad. Stalin ville fx også udrydde jøderne. Ventrefløjen er og var heller ikke interesseret i kritik af Stalin og Mao, der dræbte langt flere end nazisterne.

 

Trump

Blüdnikow kom ind på, at Trump ikke har fået en fair behandling i den vestlige presse fx at dele af hans politik er god fx går det rigtig godt økonomisk i USA under Trump. Men det undlader medierne i Vesten at nævne. De vestlige medier læser kun de demokratiske medier fx NY Times og Washington Post, men de læser ikke de borgerlige amerikanske medier som Wall Street Journal og National Review.

 

Er venstrefløjen bedre til at kritisere magten?

Intervieweren Morten Hesseldal spurgte Blüdnikow, om venstrefløjen er bedre til at kritisere magten. Blüdnikow mente, at magten er mange steder fx interesseorganisationer, politikere og industrien mm. Men journalisterne tager alene de radikale lobbyister ind og interviewer dem og de får ukritisk lov at gengive deres radikale holdninger.

 

Israel og Mellemøsten og terror og ”moderate SF´ere”

Blüdnikow definerer sig selv som humanist, kritisk overfor Israel og pro-Israel. Han opsummerede, at venstrefløjen i begyndelsen af 70´erne var imod Israel og da Israel vandt 6-dages krigen fremstillede venstrefløjen palæstinenserne som ofre og de svage. Efter Israel viste sig som de stærke, begyndte PFLP terror i hele Europa. Blekingegade-banden er også en udløber af dette. Blekingegade-banden støttede PFLP og havde nære forbindelser til PFLP. Blekingegade-banden havde angiveligt en liste over jøder i Danmark, som måske skulle gives til PFLP (blev givet ?). PFLP, Blekingegadebanden havde tråde til VS.

 

Blüdnikow mener dog, at venstrefløjen er blevet mere moderate og har fralagt sig de revolutionære tendenser.

 

Venstreradikalisme er også farlig

Blüdnikow understreger, at venstrefløjens radikale er mindst lige så farlige som højrefløjens radikale, men det er venstrefløjen blind for. Han sagde også,  at ”vejen til helvede er brolagt med gode intentioner” dvs hver gang der er lavet et forsøg på at skabe Utopia og et Paradis på jorden med lighed, frihed og broderskab, så er det endt i totalitarisme. Venstrefløjen er i sit totalitaristiske tankesæt mere i fare for at køre ”menneskerettigheder” over.  Historisk kom venstrefløjen ”bedre” ud af 2. verdenskrig, da Rusland var på sejrherrernes side, MEN Mao og Stalin myrdede flere end Nazismen og det er fortiet af venstrefløjen. 

 

Åbenhed og demokratiet reddede os fra venstrefløjens revolution og totalitarisme

Bludnikow slutter med at sige, at det er demokratiets åbenhed, der har reddet Danmark fra totalitarisme og i det mindste er der plads til borgerlige journalister og de venstreorienterede journalister har i det mindste flyttet sig lidt og nået nogle erkendelser og er mindre revolutionære.

 

Kommentar

Spændende at høre om  Blüdnikow´s kamp for demokratiet og for at journalistikken ikke blot skal have en rød vinkel og vi må håbe, han har ret i, at venstrefløjen er blevet mindre revolutionær og at de ikke vil udhule demokratiet via over-nationale institutioner og ad den vej indføre ”Paradis på jord” og kvæle ytringsfriheden, demokratiet og nationalstaten. 

 

Men de klare tal for den sygeligt stærke overvægt af venstreradikale journalister giver også anledning til at kræve en ny medielov, der pålægger journalister at tage parter ind i en debat, som belyser flere sider af en sag og det stiller  også spørgsmålstegn ved, om vi skal se på journalisternes uddannelse og om den er nuanceret nok i sit pensum, lærere osv. 

 

De klare tal for de mange venstreradikale journalister kan også berettige, at man  ikke støtter statsmedier som DR med milliarder – når de tydeligvis ikke kan sikre en nuanceret debat. De interviews, som fx er bragt med politikere fra de radikale, kontroversielle, yderligtgående politikere fra Enhedslisten er tydeligvis ekstremt en-øjede og uden kritisk tilgang – og det er farligt. Enhedslisten fremstilles som godgørende engle og julemænd, der gerne løse endnu et problem ved at hæve skatten og er altid parat til at hæve skatten et par procent – på vejen hen mod ”Paradis på jord”, hvor staten styrer alt og ejer alt…..

 

Note:

Ca 70 til 75 % af journalister stemmer til venstre for VKO, se link her.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…