Bagmandspolitiet i aktion mod 22 adresser, og seks personer er anholdt i sag om svindel for 220 millioner kroner

Colourbox

Seks personer er onsdag formiddag blevet anholdt i en større aktion på 22 forskellige adresser i tre forskellige politikredse på Sjælland.

 

Anholdelserne er foretaget af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet, og er sket som led i en omfattende sag om moms- og skattesvindel samt hvidvask.

 

En række personer er mistænkt for at have svindlet statskassen for omkring 220 mio. kroner igennem mere end 600 forskellige selskaber ved at bruge fiktive fakturaer, skriver Statsadvokaten i en pressemeddelelse.

 

Ransagninger hos virksomheder og enkeltpersoner

 

Der er onsdag formiddag sket ransagning hos både virksomheder og enkeltpersoner, og to af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.

Det oplyser Christian Jakobsen, der er vicepolitiinspektør hos SØIK.

 

 

”Det er en meget alvorlig sag, hvis vi har personer, der snyder statskassen for et trecifret millionbeløb, og derfor ser vi på sagen med stor alvor. De personer, vi har anholdt i dag, har enten været direktører i de mistænkte selskaber eller på anden vis været en del af det, vi opfatter som et særdeles professionelt og velorganiseret kriminelt netværk med tråde til udlandet,” forklarer Christian Jacobsen og fortsætter:

 

”Der er tale om en større efterforskning, hvor både Skattestyrelsen og flere politikredse har bidraget til optrevlingen af et omfattende svindelnummer. Det er vores opfattelse, at personerne i netværket har forsøgt at udvide og øge svindlen, indtil de blev stoppet i dag.”

 

Fiktive fakturerer til mere end seks hundrede selskaber

Efterforskningen i sagen har været rettet mod en række personer og selskaber, som er mistænkt for at fremstille og udbrede anvendelse af fiktive fakturaer til mere end 600 selskaber.

 

De fiktive fakturaer har efter myndighedernes opfattelse været brugt til opnå fradrag, hvorefter pengene er kanaliseret gennem en række andre selskaber, trukket ud og sendt tilbage til de oprindelige selskaber.

 

Stort samarbejde under efterforskningen

 

Der har i sagen været et efterforskningssamarbejde mellem Nordsjællands Politi, Særlig Efterforskning Øst og SØIK. Dertil har der været et samarbejde med Særlig Kontrol i Skattestyrelsen.

 

 

”Kædesvig er et af vores store fokusområder i Særlig Kontrol i Skattestyrelsen, og vi har et godt og tæt samarbejde med politiet og anklagemyndigheden, herunder SØIK. Skattestyrelsen understøtter i bl.a. disse sager politiets arbejde med skattefaglig bistand,” fortæller underdirektør i Skattestyrelsen, Katrine Krone og fortsætter:

 

”Jeg har ikke mulighed for at være mere konkret omkring vores nærmere rolle i den aktuelle sag, men vil gerne anerkende det gode myndighedssamarbejde, der har fundet sted. Det er helt afgørende for, at vi kan løfte de her sager,” slutter Katrine Krone.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…