Afghaner ville voldtage en 17-årig pige – så gav hun ham en afklapsning, som han nok aldrig glemmer

Modelfoto / You Tube

En 20-årig afghaner er i Wien blevet idømt tre års ubetinget fængsel, efter at han blev fundet skyldig i to forsøg på voldtægt mod unge kvinder.

 

For de to ofre var afghanerens voldtægtsforsøg naturligvis en dybt chokerende oplevelse.

 

Men i begge tilfælde fik afghaneren også selv et chok. Et kulturchok. Han fandt nemlig ud af, at frie kvinder kan slå hårdt fra sig, når en mand prøver at tvinge dem til at underkaste sig hans seksuelle lyster.

 

Afghaneren troede tilsyneladende, at han kunne gøre, hvad der passede ham, med kvinderne. Men specielt det sidste af voldtægtsforsøgene udviklede sig helt anderledes, end han havde forestillet sig.

 

Han fik sig en afklapsning, som han nok aldrig glemmer.

 

En vase i hovedet

Klokken var 3 om natten. En 17-årig pige gik hjem fra en nytårsfest. Afghaneren fulgte efter hende på gaden. Hun bemærkede ham ikke, før hun var inde i den opgang, hvor hun boede.

 

Her tog hun elevatoren, og så trådte han ind og kørte med op. Da hun forlod elevatoren og låste døren til sin lejlighed op, stod han pludselig bag hende og maste sig med ind i lejligheden.

 

Derinde forsøgte han at flå pigens tøj af hende. Men hun gjorde modstand og begyndte at skrige. Han ville så kvæle hendes skrig ved at holde hende for munden. Det slap han dog ikke godt fra.

 

Resolut bed hun ham to gange hårdt i hånden.

 

Det udviklede sig til et vildt håndgemæng. Afghaneren skubbede pigen så voldsomt ind mod et skab, at det gik i stykker. Så trak han hende ind mod sig.

 

Midt i dette drama lykkedes det pigen at få hånden omkring en vase og smadre den på mandens hoved. Så løb han sin vej.

 

På skårene fra vasen fandt politiet DNA-spor fra gerningsmanden. De viste sig at matche med en profil på en 20-årig afghaner, der tidligere var blevet straffet i en narkosag. Derefter blev han anholdt på sin arbejdsplads – et supermarked.

 

Han ville bare bede kvinden om hjælp, fordi han havde drukket for meget …

I retten optrådte afghaneren som angrende synder. ”Jeg forsøgte at voldtage hende,” tilstod han.

 

Men han havde en forklaring parat: Han havde drukket halvanden liter vodka og var derfor helt ved siden af sig selv. Og han var udelukkende fulgt efter den unge kvinde for at bede hende om hjælp, da han ikke var vant til alkohol!

 

Den forklaring godtog retten dog ikke.

 

Afghaneren forsikrede, at han allerede ”havde en kvinde til disse behov”

Det hjalp heller ikke ligefrem afghaneren, at statsadvokaten kunne oplyse, at han et par uger før det seneste voldtægtsforsøg havde forsøgt noget lignende med en anden ung kvinde i en trappeopgang i samme nabolag.

 

En tidlig morgen i midten af december sidste år kom denne kvinde hjem fra en julefest. Her forsøgte en mand at begå seksuelt overgreb på hende. Også i denne sag pegede DNA-materiale i retning af den 20-årige afghaner.

 

Men endnu engang var han stødt på en ung kvinde, der var kampberedt. Hun sparkede ham og løb så op ad trapperne. Han forfulgte hende, men da han nåede frem til hende, stod hun med sin mobiltelefon – parat til at ringe til politiet. Så forsvandt han.

 

I denne sag nægtede afghaneren sig dog skyldig i retten – måske fordi der var en lillebitte usikkerhed ved DNA-beviserne.

 

Han forklarede, at han allerede ”havde en kvinde til disse behov”, mens han sendte et blik mod sin forlovede, der sad blandt tilhørerne.

 

Afghanske kvinder har forfærdelige vilkår. Blandt andet skal de stå til rådighed for, at manden kan få tilfredsstillet sine seksuelle behov. Han ”har en kvinde til disse behov” – for nu at citere den 20-årige afghaner. Eller flere kvinder.

 

Et kultursammenstød af dimensioner

Når et kvindesyn som dette søges omplantet til Europa og fører til en forestilling om, at mænd kan ”tage for sig af retterne”, får man et kultursammenstød af dimensioner.

 

Et sådant kultursammenstød gav to unge østrigske kvinder nogle ekstremt ubehagelige oplevelser. Men samtidig fik disse kvinder demonstreret, at de var parate til at slås for deres frihed og sikkerhed.

 

Nogle gange er dette ikke muligt for et voldtægtsoffer. Men i de to sager greb kvinderne chancen for at kæmpe og sende en meget tydelig besked.

 

www.krone.at/2159074

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…