Af mellemøstligt eller arabisk udseende, hedder det ofte i efterlysningerne – nu er hver fjerde voldsdømt i Danmark udlænding

Arkivfoto

Fredag aften den 14. februar stod 17-årige Marcus stille og roligt på Albertslund Station sammen med sin lillesøster.

 

Freden varede dog ikke længe. Pludselig og helt umotiveret blev han overfaldet af en gruppe mellemøstlige typer.

 

”Da jeg forsøgte at undslippe, var der en fjerde der spændte ben for mig, så jeg faldt ned på jorden. De forsøgte også flere gange at skubbe mig ned på skinnerne. Det sidste forsøg var da toget er ved at ankomme til perronen,” skrev Marcus senere i et facebookopslag, der gik viralt.

 

Han fortæller, at der blandt de ni, der overfaldt ham, var der kun én, der var etnisk dansker.

 

Marcus’ fortælling er kun en af mange om en voldsspiral, der er steget og steget i takt med indvandringen.

 

Hver fjerde af de fængselsdømte for vold er nu en udlænding

Den Korte Avis har gennemgået de ubetingede fængselsstraffe, der i år 2000 og i 2018 blev afsagt for vold.

 

Altså i den hårde ende, hvor den dømte ikke nøjes med en betinget dom, eller en såkaldt kombinationsdom, hvor en del af dommen er gjort betinget og ikke skal afsones.

 

Det er den rå og ubetingede fængselsdom, vi har undersøgt, og som viser en alarmerende udvikling siden årtusindskiftet med blandt andet en voldsom stigning i antallet af asylansøgere, der bliver idømt fængselsstraffe for vold.

 

Fakta er er, at udenlandske mænd i 2018 udgjorde hver fjerde, der fik en ubetinget fængselsdom for vold.

 

Udenlandske kvinder udgjorde i 2018 hver femte af de kvinder, der det år fik en fængselsdom for vold.

 

Sådan har volden udviklet sig siden årtusindskiftet.

Et kig tilbage på år 2000 viser, at antallet af fængselsdømte mænd for vold det år lå på i alt 2.588.

 

For kvindernes vedkommende lå antallet af voldsdømte med ubetinget fængselsstraf på 65,

 

I år udgjorde danske mænd i alderen 15 – 70 år i alt 92,8 procent af samtlige mænd i den pågældende alder, medens deres andel af fængselsdømte mænd for vold lå 84,6 procent.

 

De udenlandske mænds andel af den mandlige befolkning i den pågældende alder var det år på 7,2 procent, medens de til gængæld udgjorde 15,4 procent af de dømte inklusive 46 voldsdømte asylansøgere.

 

I lighed med mændene udgjorde danske kvinder også 92,8 procent af samtlige kvinder i den pågældende alder, og var repræsenteret med 86,2 af deres volddømte medsøstre.

 

Udenlandske kvinders andel af de dømte lå dengang på 13,8 procent, medens deres andel af den kvindelige befolkning i alderen 15 – 70 år var på i alt 7,2 procent.

 

Allerede ved årtusindskiftet var der således en overrepræsentation af både voldelige udenlandske mænd og kvinder, og den er i mellemtiden steget markant

 

Volden er steget i takt med indvandringen

Der er voldssager, der aldrig bliver opklaret, og det er typisk de meningsløse overfald i forbindelse med gaderøverier, som især mellemøstlige og afrikanske indvandrere og efterkommere står bag.

 

Men trods alt er opklarede sager og domfældelser alligevel et uomgængeligt bevis på en udvikling, der viser, at volden er steget i takt med indvandringen.

 

Medens det i år 2000 var hver syvende udenlandske mand, der blev i idømt ubetinget fængsel for vold, var det således i 2018 næsten hver fjerde.

 

Færre danske mænd for dom for vold – modsat for udlændinge

Ud af de i alt 1.861 voldsdømte mænd med ubetinget fængselsstraf i 2018, udgjorde udenlandske mænd således 23,6 procent af de dømte inklusive 70 asylansøgere mod de tidligere 15,4 procent i år 2000.

 

Det skal ses i lyset af, at deres andel af den mandlige befolkning i alderen 15 – 70 år nu var steget til 15,0 procent. En fordobling i forhold til årtusindskiftet, hvor de som nævnt udgjorde 7,2 procent.

 

Til gengæld er den mandlige danske del af befolkningen i 2018 i den pågældende lader faldet til 85,0 procent, hvor danske mænd i år 2000 som nævnt udgjorde 92,8 procent

 

Med deres andel af den mandlige befolkning på de nævnte 85,0 procent, udgjorde danske mænd i 2018 i alt 76,4 procent af de voldsdømte mod som nævnt 84,6 procent i år 2000.

 

Heller ikke de danske kvinder kan stå distancen

Ligesom for mændenes vedkommende er også de danske kvinders andel af befolkningen i alderen 15 – 70 faldet til 85,0 procent, hvor de i lighed med mændene udgjorde 92,8 procent i år 2000.

 

Deres andel af de i alt 115 kvinder, der i 2018 fik en ubetinget fængselsdom for vold, var på 79,1 procent.

 

Hos de udenlandske kvinder steg andelen af den kvindelige befolkning til 15,0 procent i 2018 mod de nævnte 7,2 procent i år 2000.

 

Deres andel af de dømte kvinder lå i 2018 på 20,9 procent inklusive tre voldsdømte kvindelige asylansøgere mod som tidligere nævnt 13,8 procent i 2018.

 

Tilbage står, at medens danskernes andel af befolkningen falder støt og sikkert, så stiger indvandrervolden lige så støt og sikkert.

 

Og her hjælper ikke højere straffe i et dansk luksusfængsel, men udvisning.

 

Artiklen er baseret på disse kilder:

https://www.statistikbanken.dk/10061 (Tabelkode: STRAF42)

 

https://www.statistikbanken.dk/10021 (FOLK2)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…