Se tallene: Danske kvinder kan gifte sig med muslimske mænd, medens det er forbudt for muslimske kvinder at gifte sig med danske mænd

Modelfoto: Privat

Det hedder sig, at ægteskaber på tværs af nationalitet og religion skulle være fremmende for integration og fælles forståelse.

 

Men sådan fungerer det ikke i virkeligheden. I hvert fald ikke, hvor islam er på banen.

 

Den Korte Avis har kigget på danske kvinders og danske mænds indgåelse af ægteskab med en partner fra et ikke-vestligt land siden årtusindskiftet, og resultatet er påfaldende.

 

Danske kvinder gifter sig næsten udelukkende med muslimer, medens danske mænd holder sig langt væk fra kvinder med denne religion.

 

Billedet viser helt klart, at muslimske kvinder er forbudt for danske mænd, medens danske kvinder ikke er forbudt for muslimske mænd.

 

Alt i alt har danske kvinder i perioden år 2000 og til og med 2019 giftet sig med 26.638 mænd af ikke-vestlig oprindelse, medens mændene tilsvarende har giftet sig med 21.215 kvinder af ikke-vestlig oprindelse.

 

Tyrkere er topprioritet for danske kvinder

I en top fem for danske kvinders ægteskab med ikke-vestlige mænd i perioden år 2000 og til og med 2019, er de fire ud af fem muslimske mænd.

 

De danske kvinder Top-fem ægteskaber fordeler sig således:

 

Tyrkere:          5.740 ægteskaber

Pakistanere:  1.977 ægteskaber

Irakere:           1.602 ægteskaber

Kinesere:        1.385 ægteskaber

Iranere:          1.337 ægteskaber

 

De danske mænds valg af ikke-vestlige kvinder er radikalt anderles end de danske kvinders. Medens ægteskaber med tyrkiske mænd her ligger i top, har danske mænd i perioden blot giftet sig med 456 i alt tyrkiske kvinder.

 

Foretrækker thailændere og filippinere

Om det er fordi ikke-muslimske mænd er haram, forbudt, for muslimske kvinder, eller om det er fordi danske mænd ikke gider have bøvlet med brødre og fætre og imamer og klaner, skal være usagt.

 

Under alle omstændigheder er det et faktum, at ikke-muslimske kvinder ligger i Top-fem som foretrukne ægtefæller blandt de i alt 21.215 mænd, som i perioden år 2000 til og med 2019 giftede sig med en ikke-vestlig kvinde.

 

Her blandt mændene fordeler Top fem sig således:

 

Thailændere: 4.789 ægteskaber

Filippinere:    3.060 ægteskaber

Russere:          1.328 ægteskaber

Kinesere:        1.164 ægteskaber

Ukrainere:        968 ægteskaber

 

Ikke alle ægteskaber holder som bekendt evigt, og især blandt de danske mænd ser der ud til at have været en stor udskiftning.

 

Mændene har den højeste skilsmisseprocent

Set i forhold til det antal ikke-vestlige ægteskaber, 21.215 danske mænd indgik i perioden år 2000 og til og med 2019, lå skilsmisseprocenten med 11.042 skilsmisser i samme periode på 52 procent

 

I samme periode var kvindernes ægteskaber med deres ikke-vestlige muslimske partnere tilsyneladende noget mere stabile.

 

Under alle omstændigheder lå skilsmisseprocenten her med 7.083 skilsmisser på 26,6 procent.

 

Blandt kvindernes fem foretrukne nationer var der skilsmisser i de tre. Det var 1.416 skilsmisser med tyrkere, 229 skilsmisser med pakistanere og 48 skilsmisser med kinesere.

 

Hos mændene, derimod, var der anderledes gang i sagerne med 3.034 thailandske skilsmisser, 1.084 filippinske, 833 russiske, 446 kinesiske og 425 ukrainske skilsmisser.

 

Tilbage står, at der, hvor det i princippet vil gavne integrationen med blandede ægteskaber, kan det kun lade sig gøre den ene vej, hvor der ikke er tale om integration i den vestlige kultur, men derimod i den muslimske.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…