Anklage: Arabiske forbryderklaner har svindlet sig til penge, der skulle gå til corona-ofre

Arkivfoto

I Tyskland kan små virksomheder ligesom i Danmark og andre lande få offentlig støtte til at klare sig igennem corona-krisen.

 

I hovedstaden Berlin er der – omregnet til danske penge – foreløbig udbetalt over 10 milliarder kroner i en sådan støtte. Støtten til den enkelte virksomhed kan beløbe sig til over 100.000 kr. Indtil videre har mere end 150.000 små erhvervsdrivende nydt godt af ordningen.

 

Der er tale om en akut støtte til hårdt trængte virksomheder, og derfor skal sagsbehandlingen går hurtigt. Af samme grund har myndighederne i Berlin kun lavet stikprøver for at tjekke virksomhedernes oplysninger.

 

Men det ser ud til at være blevet misbrugt i stor stil. Myndighederne har fået mistanke om, at der i en række tilfælde er blevet svindlet med denne støtteordning. Kriminalpolitiet efterforsker disse sager. De kan ende med sigtelser for bedrageri og svindel med offentlige midler.

 

Dette misbrug af midler, der skulle gå til corona-ofre, har rystet og forarget den tyske offentlighed.

 

Men nu er forargelsen blevet til dyb foruroligelse. Der er nemlig kommet oplysninger frem, som tyder på, at arabiske forbryderklaner kan stå bag en stor del af svindlen med støttemidlerne. Spiegel TV har bragt disse oplysninger frem.

 

De arabiske forbryderklaner

Den Korte Avis har adskillige gange omtalt de vidt forgrenede arabiske forbryderklaner, der styrer en stor del af de kriminelle aktiviteter i Tyskland. Disse indvandrerklaner har etableret deres egne parallelsamfund med deres helt egne regler og deres helt egen justits.

 

De store klaner styres af familier, der er indvandret fra Mellemøsten. De enkelte klaner har navn efter den magthavende familie.

 

Remmo-klanen, der kommer fra Libanon, er ledet af Issa Remmo. Den har mindst 500 medlemmer, der bedriver alle mulige former for kriminalitet.

 

Falske skemaer på nettet

Denne klan er også i søgelyset i forbindelse med misbruget af den offentlige støtte til små virksomheder, der er truet af corona-smitten og nedlukningen af samfundet.

 

Ifølge BILD har svindlerne gjort brug af falske ansøgningsskemaer, som de har lagt på nettet, som om de kom fra myndighederne.

 

Når virksomhedsejere i god tro udfyldte disse ansøgningsskemaer, stjal svindlerne deres oplysninger og brugte dem til selv at sende falske ansøgninger og på den måde skovle penge ind.

 

Berlins Politi efterforsker disse manøvrer som identitetstyveri.

 

Forbryderklanerne tager små virksomheders støttebeløb

Ifølge Spiegel TV skal politiets efterforskning have vist, at en del af ansøgningerne om støtte kan spores tilbage til adresser, som tilhører medlemmer af de arabiske forbryderklaner.

 

Mere end 250 af ansøgningerne om økonomisk støtte skal således kunne forbindes med klanmedlemmers adresser! Det tyder på, at klanerne har føjet organiseret svindel med offentlig krisehjælp til deres enorme kriminelle repertoire.

 

Disse penge kommer så til at mangle hos små, hårdt kæmpende virksomheder, der er ofre for corona. En stor del af de midler, som de har brug for, kunne se ud til at havne i klanernes lommer. Det er så kynisk, som det kan blive.

 

Gør, hvad der passer dem

Politiets efterforskning retter sig blandt andet mod et medlem af Remmo-klanen.

 

Denne største af alle klanerne kom forleden endnu engang i offentlighedens søgelys, da moderen til klanens boss, Issa Remmo, døde.

 

I den forbindelse måtte politiet udkommandere 250 betjente for at sikre, at de arabiske storforbrydere overholdt corona-bestemmelserne ved begravelsen og den efterfølgende sammenkomst.

 

Det holdt meget hårdt, og der var episoder, hvor klanmedlemmer optrådte særdeles aggressivt over for personer, der var sat til at kontrollere, at reglerne blev overholdt.

 

Remmo-klanen fik ved den lejlighed endnu engang demonstreret, at den gør, hvad der passer den.

 

Hvis den synes, at politiet generer den, går den til modangreb.

 

Og hvis samfundet stiller offentlige midler til rådighed for at hjælpe små, hårdt trængte virksomheder gennem corona-krisen, rager klanen så mange af disse offentlige midler til sig, som den kan komme til.

 

Dansk samfundssind og kynisk arabisk kriminalitet

For tiden taler vi med rette meget om, at danskerne viser samfundssind under corona-krisen – blandt andet ved at holde afstand, vise hjælpsomhed og gøre en fantastisk indsats i sundhedssektoren.

 

Den arabiske forbryderklan viser den modsatte side af medaljen: Man udnytter kynisk corona-krisen til at berige sig på ofrenes bekostning.

 

Det er modbydeligt. Men det er jo altså resultatet af en udlændingepolitik, der er ført af tyske regeringer under Angela Merkel.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…