Den ekstreme venstrefløj truer igen med vold – hvornår vågner politikerne op og tager truslen mod demokratiet alvorligt

 

Af Aia Fog, cand.jur., formand for Trykkefrihedsselskabet

 

Det er kun to uger siden jeg sidst skrev om det venstreekstreme tæskehold Antifa og deres mødeterror: Det var efter at Vartov kort før nytår meddelte Trykkefrihedsselskabet, at de ikke ville huse selskabets planlagte debatarrangement den 9. januar om Generation Identitær, fordi Antifa havde varslet aktioner for at hindre mødets afholdelse.

 

Nu er den så gal igen: Når Trykkefrihedsselskabet på lørdag på Christiansborg overrækker den engelske ytringsfriheds-aktivist Tommy Robinson selskabets ytringsfrihedspris, Sappho-prisen, har Antifa sammen med en række andre venstreekstreme grupperinger bebudet, at de vil gøre, hvad der står i deres magt for at sabotere mødet.

 

De er godt klar over, at ikke kan true Christiansborg til at aflyse mødet, som de kunne true Vartov, men de kan råbe og skrige og forsøge at intimidere mødedeltagerne så meget, at folk ikke tør møde op.

 

Således gør Antifa i et opslag deres proselytter opmærksom på, at folk jo også skal hjem igen efter mødet – underforstået, at der er her er endnu en mulighed for at angribe fredelige folk.

 

På det praktiske plan er vi i Trykkefrihedsselskabet ganske trygge ved, at vores festdag på lørdag, når vi uddeler Sappho-prisen for 13. gang, vil blive afviklet fuldstændig som planlagt og i god ro og orden.

 

Vi har i årevis haft et godt og tillidsfuldt forhold til både Københavns Politi og især PET. Faktisk i lige så mange år, som Antifas voldsparate anti-demokrater har forsøgt at angribe os og vores gæster – og det er efterhånden mange.

 

Og her kommer det springende punkt, for hvordan kan det være, at Antifa i årevis har fået lov til udøve deres latent voldelige og antidemokratiske mødeterror –  ikke bare imod Trykkefrihedsselskabet, men mod alle, der ikke abonnerer på Antifas totalitære verdensbillede? Hvorfor er der ingen politikere, der for alvor beskæftiger sig med den venstreekstreme vold i vores midte? Hvorfor har ingen sat Antifas organisation, deres rekruttering, forgreninger og kontakter til venstreekstreme i udlandet – og ikke mindst deres finansiering til debat?

 

Det er en gåde pakket ind i et enigma, for ikke nok med, at Antifa er en omvandrende trussel mod demokratiet, det koster også kassen og enorme træk på politiets ressourcer, hver gang Antifa varsler angreb på deres meningsmodstandere. Men af uransagelige årsager er det som oftest ofrene for de venstreekstremes mødeterror, der får skylden for, at politiet er nødt til at møde talstærkt op. Oftest under henvisning til, at de kun er ude på at provokere. En nærmest pinlig påstand al den stund, at det jo ofte er provokationen, der afføder den debat, der er selve kernen i demokratiet.

 

Det er også en gåde, der blot lægger yderligere spørgsmål til den politiske laissez-faire og uvilje mod at beskæftige sig med problemerne. Men det er på høje tid, at politikerne begynder at fokusere på den venstreekstreme trussel, der allerede har taget magten i dele af København, og hvis blotte trussel om at ville dukke op, får folk til at aflyse deres lovlige og fredelige møder.

 

Lige nu ignorerer de en trussel mod vores demokrati – og lader politiet stå alene med problemerne.

 

Aia Fog

cand. jur.

Formand for Trykkefrihedsselskabet

 

www.trykkefrihed.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…