3 ting du skal undgå at poste på de sociale medier i juletiden

Det er ikke alle oplysninger, der er lige smarte at dele på de sociale medier. Især i juletiden kan det få store konsekvenser, advarer IT-sikkerhedsekspert.

 

De sociale medier er et fantastisk værktøj til at kommunikere og dele festlige øjeblikke med dem du holder af. Det kan dog få alvorlige konsekvenser, hvis du deler de forkerte ting på det forkerte tidspunkt.

 

Især i juletiden er det vigtigt at være ekstra opmærksom på, hvad du poster på sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram. Den danske IT-sikkerhedsekspert kommer med 3 ting, du skal undgå at uploade på de populære medier, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser.

 

 1. Undgå opdateringer, der indikerer, at huset står tomt under julen
  Det er hyggeligt at tilbringe julen hos venner og familie, men der er ingen grund til at reklamere med, at du ikke er hjemme og at huset står tomt. De kriminelle kan gå på Facebook og lave research over, hvem der har forladt sit hjem i julen. Så hvis du skriver, at du er 14 dage hjemme hos dine forældre i Næstved, og at du kommer til at savne din nye Apple computer, din fladskærm og designer-stolen, som du fik i sidste adventsgave, så skal du ikke være overrasket, hvis tingene ikke er der, når du kommer tilbage.
 2. Vær forsigtig med at dele din placering
  Placering eller location på en smartphone kan være utrolig nyttigt. Dine venner kan spore dig i et stort shoppingcenter og hele din fotosamling kortlægges med alle de steder i verden, du har været. Men det kan også skabe problemer. Både Facebook, Instagram og Twitter tillader at brugere linker både billeder og posts til en bestemt placering. Uploader du et billede af den lækre julemad med placering i et andet land eller område, end hvor du bor, kan de sociale medier skabe problemer, da du afslører, at dit hus er uden opsyn.
  Har du for eksempel ikke indstillet din Facebook-profil til, at det kun er dine venner, der kan se dine opslag – så er alt det du poster offentligt og åbent for alle! På den måde kan informationerne om din juleferie hos dine forældre nemt havne i hænderne på nogle, du hverken kender eller stoler på.
 3. Tænk efter en ekstra gang før du tagger andre
  Du er selv herre over de billeder og indlæg, du poster på de sociale medier, men tænk altid efter en ekstra gang, før du inddrager andre i dine opdateringer. Det er værd at bruge et øjeblik på at tænke over, om de andre på billederne ønsker at blive identificeret. Det er slemt nok, hvis du selv har postet, at du tilbringer julen langt fra dit hjem, og du risikerer at komme hjem til et tomt hus. Har du inddraget et familiemedlem, som ikke har skærpet sine privatindstillinger på de sociale medier, er situationen endnu værre.

 

IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra IT-firmaet AnyTech365 skriver om IT i Den korte Avis. 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…