27-årig bilist, hvis etniske baggrund ikke er oplyst af politiet, viste sin totale foragt for danske love, trafikregler og almindelige hensyn til andre

Colourbox

Danmark har en stærk tradition for samfundssind. Borgerne viser en høj grad af ansvarlighed og hensyn i forhold til deres medborgere og til samfundet som helhed.

 

Men i de senere år er der slået revner i samfundssindet. Det ser vi blandt andet i biltrafikken.

 

Grupper i samfundet kører råddent og hensynsløst. De viser ligegyldighed og foragt over for andre trafikanter. Ansvarlighed og hensynsfuldhed findes slet ikke på deres landkort.

 

Vanvidsbilister og flugtbilister

Den vanvidsbilisme med ekstremt høje hastigheder, som specielt praktiseres af unge indvandrere, er ét eksempel.

 

Et andet eksempel er det voksende antal flugtbilister, i hvert fald i København (TV2 Lorry). Det seneste frygtelige tilfælde er den 21-årige bilist ved navn Helmi Mossa Hameed, der kørte en 5-årig pige ihjel på Peter Bangsvej i København.

 

Noget tyder på, at han kan have været narkopåvirket – man fandt en lattergaspatron i den bil, som han kørte den lille pige ihjel med.

 

Ulovligheder på stribe

Men forfaldet i samfundssindet og trafikmoralen viser sig ikke kun den slags vildt hensynsløs kørsel. Man møder den også i den mere dagligdags trafik. Det fremgår blandt andet af politirapporterne.

 

Tirsdag den 3. november kunne Østjyllands Politi således berette om en 27-mand, der mandag gjorde sig ”uheldigt bemærket” da han kørte lige ud foran en anden bil i et kryds i Aarhus N.

 

En patruljebil, der kørte lige bagved, dirigerede bilisten ind til siden. Betjentene sigtede ham for at placere sig forkert på vejen og bad om at se hans kørekort.

 

Så måtte bilisten erkende, at han ikke kunne fremvise et kørekort. Derfor blev han også sigtet for at køre uden førerret. Efterhånden vrimler det med eksempler på den slags i trafikken.

 

Men ’festen’ stoppede ikke dér. Man tog en narkotest på manden, og den afslørede, at han var påvirket af kokain. Derfor blev han anholdt og sigtet for narkokørsel.

 

Det var dog ikke slut med sigtelserne endnu. Da betjentene slog bilens nummerplade op i politiets systemer, kunne de se, at bilen var meldt stjålet fra en p-plads i Hobro nogle timer tidligere!

 

Så fik manden også en sigtelse for biltyveri, og bilens ejer modtog den glædelige besked om, at hendes bil var fundet.

 

Begrebet ’samfundssind’ siger dem ikke en pind

Sådan en type som denne bilist er desværre ikke nogen sjældenhed nu om dage.

 

Selvfølgelig findes der stadig mange solide og ansvarlige bilister. Men der findes også stadig flere hensynsløse og lovløse bilister, der ikke viser ringeste hensyn til andre mennesker.  Jævnligt med narkotågerne hængende omkring hovedet.

 

De er til fare for andre, men det er de som regel rimeligt ligeglade med. Begrebet samfundssind siger dem efter alt at dømme ikke en pind.

 

Politirapporten giver ingen oplysning om den pågældende bilists etniske baggrund. Men man kan jo altid gætte.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…