Vred Martin Henriksen til kamp mod radikale muslimer – “de ville bestemme, hvor på Slotspladsen jeg måtte gå”

hizb ut-Tahrir på Christiansborgs Slotsplads

Martin Henriksen, der er folketingsmedlem  for Dansk Folkeparti, oplevede fredag hvordan muslimske vagter og deltagere i fredagsbønnen forsøgte at bestemme hvor han måtte gå.

 

Det var fredag over middag og den muslimske organisation Hizb ut-Tahrir holdt fredagsbøn på Christianborg Slotsplads.

 

Her var nogle hundrede muslimer mødt op for at bede. De havde vagter. Men det var nogle helt specielle vagter indkaldt til dette muslimske arrangement, mener Martin Henriksen. Og det undrer ham:

 

“Det undrer mig, at der i forbindelse med muslimske arrangementer og demonstrationer typisk er uniformerede vagter, som danner en slags ring om deltagerne og holder folk væk. Det virker absurd, og jeg er bekymret for, at der har udviklet sig en ny fast praksis,  hvor politiledelsen og justitsministeren reelt har accepteret at det først og fremmest er de muslimske vagter, der står for at opretholde deres udgave af lov og orden”, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Men ikke nok med det. Han oplevede også, at vagterne forsøgte at koste rundt med ham, da han som folketingsmedlem kom ned på slotspladsen:

 

“Vores lokale DF’ere i København var mødt frem for at demonstrere imod Hizb ut Tahrir, og de spurgte, om jeg ville kigge forbi. Det gjorde jeg naturligvis, men der var ingen tvivl om, at både de muslimske vagter og de andre islamister, der deltog i fredagsbønnen, meget gerne ville bestemme, hvor jeg skulle gå og ikke gå. Det gav jeg dem ikke lov til, men de ville gerne bestemme det. Det har andre sikkert også oplevet og det kan jeg slet ikke have”, siger Martin Henriksen.

 

– Jeg vil gerne understrege at jeg ikke ønsker at kritiserer de menige politibetjente. Jeg har stor respekt for det arbejde, som mange betjente udfører. Jeg mener, at problemet ligger hos ledelsen. I sidste ende er ansvaret justitsministerens, som igennem hele forløbet op til fredagsbønnen har været fraværende, siger Martin Henriksen

 

Spørgsmål til justitsministeren

Martin Henriksen har nu stillet en række spørgsmål til justitsministeren om dette meget alvorlige nye fænomen:

 

“Jeg har stillet en række spørgsmål til justitsministeren, for vi har altså fået et nyt problem. Det er udtryk for en kedelig udvikling, at nogen i politiledelsen accepterer, at det er vagter med tilknytning til Hizb ut Tahrir, der prøver at bestemme, hvem der må gå hvorhen til en fredagsbøn foran Christiansborg. Jeg går udfra, at det er politiledelsen eller ministeren der har accepteret dette og her vil jeg gerne slå fast med syvtommersøm, at det ikke er noget Dansk Folkeparti hverken kan eller vil accepterer. Det er på alle måder forkert, og undergravende for retssamfundet”, siger Martin Henriksen.

 

Derfor har Martin Henriksen nu stillet en stribe spørgsmål til Justitsminister Søren Pape Poulsen.  Han spørger:

 

Kan ministeren oplyse hvilket vagtselskab, der stod rundt om Hizb ut Tahrirs fredagsbøn på Christiansborgs Slotplads, samt oplyse hvem der har godkendt det pågældende vagtselskab?

 

Og såfremt der ikke var tale om et egentligt vagtselskab, bedes ministeren oplyse, om politiet har haft kendskab til de pågældende personer, som optrådte som vagter, herunder bedes ministeren oplyse om personerne/vagterne stod der efter aftale med politiet og i så fald oplyse hvem der har indgået aftalen med Hizb ut Tahrir?

 

Såfremt de ikke stod der efter aftale med politiet bedes ministeren oplyse, hvorfor politiet accepterede at de pågældende personer optrådte som vagter?

 

I forlængelse af ovenstående spørgsmål bedes ministeren oplyse om det er udtryk for en positiv udvikling, når muslimske vagter forsøger at kontrollere hvem der har adgang til et bestemt område foran Christiansborg, eller andre områder i Danmark?

 

Burkaforbuddet

Endelig vil Martin Henriksen vide, om politiet var indstillet på at se gennem fingre med burkaforbuddet. Han stiller dette spørgsmål:

 

Kan ministeren af- eller bekræfte at politiledelsen i København i forbindelse med Hizb ut Tahrirs fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads havde givet ordre om at politiet ikke skulle gribe ind overfor personer der brød tildækningsforbuddet?

 

Hizb ut-Tahrirs optagelse fra fredagsbønnen på Christiansborg Slotsplads fredag 22.3:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…