Virkeligheden banker på: S gik til valg på et Danmark uafhængig af fossile brændstoffer – nu vil regeringen bruge 20 milliarder kroner til oliejagt

Den netop overståede valgkamp vil formentlig skrive sig ind i historien som en af de mest rablende vanvittige nogensinde i al den tid, der har været afholdt folketingsvalg i Danmark.

 

Danmark skal i den grønne førertrøje for at redde klimaet, lød temaet for valgkampen, hvor en svensk teenager, der kan se CO2-molekyler i luften, sammen med klimaeksperter i form af skolestrejkende børn fik en fremtrædende plads.

 

Langt de fleste partier stod af samme grund i kø for at overbyde hinanden med tiltag, der skulle redde Verdens klima for CO2-forurening på trods af det faktum, at den danske CO2-udledning kun udgør 0,1 procent af Verdens samlede CO2-udledning.

 

Rutinemæssigt fik landbruget skylden for en pæn del af den ene CO2-promille, Danmark udleder på verdensplan. De danske køers prutter ødelægger sammen med produktionen af grise verdens klima, lød det samtidig med, at en del af landbrugsjorden skal inddrages til skove.

 

Hvor københavnerne i så fald havde tænkt sig at få deres mad fra, var der ingen, der i den forbindelse bekymrede sig om.

 

Et af de store slagnummer var dog, at Danmark i fremtiden skal være uafhængig af fossile brændstoffer i 2045, men nu banker den økonomiske virkelighed på døren til Mette Frederiksens regering.

 

Regeringen vil bruge tyve milliarder kroner på oliejagt i Nordsøen

Straks efter at Mette Frederiksen havde dannet regering meddelte Energistyrelsen, at:

 

”Regeringen har en ambition om, at Danmark skal være uafhængig af de fossile brændsler – kul, olie og gas – i 2050. Det betyder, at Danmark i 2050 skal kunne producere vedvarende energi nok til at kunne dække det samlede danske energiforbrug,” lyder det fra Energistyrelsen, som fortsætter:

 

”Derfor skal energiforsyningen omstilles, så den er baseret på vedvarende energikilder, som eks. vind, sol, biomasse og geotermi.”

 

Men her er Energistyrelsen sammen med klimaeksperterne i form af skolestrejkende børn med dåsecolaer, miljøskadelige papskilte og forurenende mobiltelefoner med litiumbatterier løbet panden imod virkelighedens mur.

 

Den mur, som Mette Frederiksens regering nu har måttet erkende, og som hedder forsyningssikkerhed og økonomi.

 

Derfor er planen om et fossilfrit Danmark i 2050 er nu skrottet.

 

I stedet har Mette Frederiksen besluttet at lægge den grønne førertrøje på lager indtil formentlig næste valg og i stedet satse tyve milliarder kroner frem til 2042 i støtte til olieefterforskning i de danske felter i Nordsøen.

 

Forsyningssikkerhed og vigtige skatteindtægter

Det er Altinget.dk, der har fundet tallet, som helt præcist er 19,4 milliarder, kroner i et svar fra skatteminister Morten Bødskov (S) til Alternativets ordfører, Rasmus Nordqvist.

 

Af besvarelsen fremgår det, at Danmark sidste år tjente cirka otte milliarder kroner i form af skat på olieudvindingen i Nordsøen.

 

Frem til 2047 forventes yderligere 154 milliarder kroner i skatteindtægter fra aktiviteterne på boreplatformene i Nordsøen.

 

Og svaret fra Bødskov vækker ikke ligefrem jubel hos Alternativets klima- og energiordfører:

 

”Det er ufatteligt mange penge at bruge på noget, som direkte modarbejder den grønne omstilling,” siger Rasmus Nordqvist til Altinget.dk og fortsætter:

 

“Vi kan ikke tale om at være et grønt foregangsland og samtidig understøtte fortidens energiudvinding. Det er signalpolitisk fuldstændig forkert at understøtte olieudvindingen, samtidig med at vi presser resten af verden til at rykke sig.”

 

Hos regeringen har klimaminister Dan Jørgensen ifølge Altinget.dk ikke ønsket at kommentere sagen med henvisning til, at den er oppe på et samråd på torsdag.

 

Tilbage står, at hvis Rasmus Nordqvist & Co. tror, at de kan presse Kina til at stoppe med kulfyring eller Angela Merkel til slutte brug af naturgas og brunkul ved at droppe dansk olieproduktion, er de godt nok gået galt i byen.

 

Deres såkaldt grønne førertrøjer er i realiteternes verden stort ikke andet end et udtryk for navlebeskuende frelsthed.

 

Tirsdag morgen tog den radikale Ida Auken også afstand fra regeringens forslag. (TV2 News).

 

Greenpeace tager også kraftigt afstand fra regeringens planer.

 

Klimaminister Dan Jørgensen (S) er i morgen den 24. oktober kaldt i samråd, hvor han skal svare på, om regeringen ønsker at efterleve sine forbilledlige klimaambitioner, eller om den vil åbne nye, sorte kapitler i jagten på olie og gas i Nordsøen, skriver Greenpeace og fortsætter:

Regeringens støttepartier samt Alternativet, Konservative og en række fagforeninger kræver en aflysning eller udskydelse af den 8. udbudsrunde, og de økonomiske vismænd understreger samtidig, at det kan give god mening fra et klimaperspektiv.

 

Læs også:

https://www.altinget.dk/artikel/regeringen-forventer-at-stoette-olieindustrien-med-20-milliarder

 

https://ens.dk/ansvarsomraader/energi-klimapolitik/fakta-om-dansk-energi-klimapolitik/dansk-energipolitik

 

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11394477/fakta-dansk-drivhusgas-udgoer-01-procent-af-global-udledning/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…