Vil du gerne forbedre dine evner i køkkenet? Her er køkkengrejet

Vil du gerne forbedre dine evner i køkkenet? Eller bare prøve sjovt grej eller finde nye måder at tilberede dine råvarer på?

Det er ikke kun råvarerne og opskrifterne, der har indflydelse på, hvordan resultatet af madlavningen bliver. Det har i høj grad også noget at gøre med, hvilket køkkenudstyr man anvender. Er man begrænset af standard køkkenudstyr, så vil det også være svært at lave mad, der ligger meget over en normal standard. Vil du gerne lave nogle overdådige retter, så prøv med noget spændende køkkenudstyr, som ikke er at finde i alle hjem.

 

Sous Vide

Sous vide er en fantastisk maskine, der kan fortrylle maden, så den smager helt anderledes. Tager du eksempelvis en skinkesteg, så har disse nemt en tendens til at blive tørre, når man laver dem i ovnen. Det skyldes blandt andet, at kødsaften løber fra. Dette er præcis det modsatte ved en Sous Vide. Her bliver kødet nemlig pakket ind i vakuum. Derved kan saften ikke løbe fra, så kødet bliver meget mere saftigt og nærmest smelter på tungen.

Det er også meget nemmere at lave rødt kød. Man langtidssteger det, og derved opnår man den ønskede røde farve i kødet helt fra yderste kant til midten. Man skal dog sætte god tid af, når man tilbereder mad med Sous Vide, da denne bruger mange timer på at gøre kødet mørt og færdigt.

Læs mere her om sous vide maskinersous vide stave og Polyscience sous vide stav

 

Trykkoger

Trykkogeren er fantastisk til at lave grøntsager i. I stedet for at koge grøntsagerne i vand, så koger trykkogeren dem ved hjælp af damp. Det giver grøntsagerne en meget bedre konsistens, og så bibeholder de mange flere af de gode vitaminer. Samtidig skal der ikke ret meget vand til, i forhold til når man koger sine grøntsager.

Læs mere om trykkogere her.

 

The Beefer

The Beefer er en rigtig god supplering til Sous Viden. Den bruges nemlig til at brune kødet af, så man får den perfekte, sprøde stegeskorpe. Den kan blive op til 800 grader varm, så den laver et helt andet resultat end eksempelvis en almindelig stegepande.

Læs mere om The Beefer her.

 

Gasbrænder

Gasbrænderen kan bruges til meget forskelligt. Den er især kendt indenfor kageverdenen. Her bruger man den nemlig til at brænde toppen af kager af – såsom kager med marengsfyld på toppen. Det skaber en sprød og lækker skorpe på desserten.

Har noget af ovennævnte køkkenudstyr fanget din interesse, så giv dig i kast med det. Det er egentlig meget nemt, når man kommer i gang.

 

Vi har derudover en masse sjov inspiration til grej herunder fra gastrofun:

 

Er du mere til madbøger/oplevelser, så tag et kig på nedenstående inspiration:

 

Af lidt mere specielle ingredienser kan du læse om her:

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…