Video: Neil Sedaka synger “Oh! Carol” – til lykke med de 80 år

Neil Sedaka står bag hundredvis af sange, hvoraf mange er røget til tops på de amerikanske hitlister. Onsdag 13. marts fylder han 80 år.

80 Han blev født i New York-bydelen Brooklyn og har været usædvanligt flittig gennem det meste af sin karriere. Sangeren og sangskriveren Neil Sedaka, som onsdag 13. marts fylder 80 år, har været leverandør af hundredvis af sange, hvoraf mange har bragt ham til tops på de amerikanske hitlister.

Det er succeser som “Oh! Carol”, “Happy Birthday Sweet Sixteen”, “Breaking Up Is Hard To Do”, “You Mean Everything To Me” og “Run Samson, Run”.

 

Han skrev også sange til Tom Jones og The Moonkees.

 

Efter en nedtur fik kan succes sammen med elton John og kom på hitlisterne i 1975 med “Bad Blood”. Senere kom “Solitaire” og “The Tra-La Days Are Over”.

 

Sedaka begyndte som otteårig at spille klassisk klaver på Juilliard School of Music i New York og blev regnet for et stort talent. Hans far var taxachauffør og havde jødisk-tyrkisk baggrund, mens moren var jøde af polsk-russisk afstamning.

Mor havde gerne set den musikalske søn blive en berømt klassisk pianist. Men han opdagede i stedet popmusikken, og allerede som teenager blev han sidst i 1950’erne en legendarisk sangskriver i samarbejde med tekstforfatteren Howard Greenfield, som var naboens tre år ældre søn.

Ritzau og Redaktionen, JP 12.3

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…