Video fra indvandrertæt område i Aarhus forherliger voldelig adfærd – myndighederne gør ingenting

Arkivfoto/Skærmprint

Trillegården er et af det store boligområder i Aarhus Vest. Her er der som andre steder brugt store summer på renovering og sociale projekter, der skal fremme blandt andet integrationen.

 

Men meget tyder på, at det er som en dråbe i havet. Voldeligere asociale ‘unge’ fører sig frem, mens svage myndigheder ser til.

 

For nogle måneder siden var der voldelige sammenstød mellem grupper af ‘unge’ med skydevåben og knive. Grupperne var fra Trillegården og fra Kalmargade i Aarhus.

 

Volden var så voldsom, at politiet indførte visitationszone. Den er ophævet igen. Men grupper af ‘unge’ fortsætter uanfægtet med grove provokationer.

 

Således er der dukket en video op, der forherliger voldelig og asocial adfærd. Den er optaget i Trillegården på Herredsvej. Og har karakter af en video, der skal få flere børn og unge med i grupperne.

 

På videoen ser man grupper af unge mænd maskerede og med ganster adfærd. Kamphunde. Store sorte biler. Penge. Våben. Motorcykler.

 

Og med i videoen er i hvert fald ét barn i den skolesøgende alder. Også maskeret, ifølge stiften.dk.

 

De voldsomme optrin på videoen har gjort børn i området bange. Men det er åbenbart overladt til forældrene at forklare børnene, hvad videoen viser.

 

 

Hverken politi, skolen eller andre myndigheder har tilsyneladende tænkt sig at gøre noget i den anledning, kan man forstå på citater i stiften.dk.

 

Videoen udstiller den ændring, der sker af Danmark. Og den udstiller rådvilde og svage myndigheder, der lader det ske.

Østjyllands Politi er opmærksom på videoen.

– Østjyllands Politi er bekendt med omhandlende video. Vi kender ikke producenten eller de medvirkendes motiv, endsige hvad de ønsker at opnå med videoen. Ikke desto mindre så sender videoen efter vores opfattelse et forkert billede af Aarhus NV, og et overdrevet og forvrænget signal om en forråelse af nærmiljøet i boligområderne, som politiet ikke kan genkende, siger Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi til stiften.dk.

På Hasle Skole kender man også til videoen.

– Vi er blevet opmærksom på videoen gennem medarbejdere ved Ung i Aarhus. De samme medarbejdere mener at vide, at aktørerne er 18+ år. På nær et barn, der kunne være en skoleelev – men som også er maskeret. Videoen har ikke givet anledning til noget på skolen. Og hvis nogle elever vil omtale den, så vil de få at vide, at vi finder den et ekstremt eksempel på forkerte værdier, dårlig attitude og kujonagtig opførsel, siger skoleleder Ole Skov til stiften.dk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…