Dansk Folkeparti stemmer nej til ny EU-kommissionen: Indvandringsbegejstret svensker får ansvar for grænser og migration i EU

Peter kofod og Ylva Johansson

Af Peter Kofod, medlem af Europa-Parlamentet og tidl. retsordfører og MF for Dansk Folkeparti

 

Den svenske udlændingepolitik sejler – og det har den gjort i mange år. Efter min mening går der en direkte linje imellem den slappe udlændingepolitik og de dybe problemer, der findes i det svenske samfund; bombeeksplosioner, voldtægter, grov banderelateret kriminalitet, massive ghettoproblemer.

 

Disse problemer, i det omfang de findes i Sverige, har rod i masseindvandringen fra Mellemøsten og Afrika. I mennesker, der kommer til Europa, men ikke ønsker at tilpasse sig.

 

Kan man være stolt af det – altså af den måde udlændingeområdet er håndteret på i Sverige? Jeg synes det ikke. Jeg synes skam havde været mere på sin plads.

 

Men ikke på den svenske venstrefløj. Her er man stolt.

 

En af de politikere, der har været ansvarlig for den svenske migrations- og integrationspolitik er minister Ylva Johansson. Hun er nu indstillet til kommissærposten for indre anliggender i EU, der beskæftiger sig med blandt andet indvandring og grænsekontrol.

 

I det papir, der var udleveret til parlamentsmedlemmerne inden høringen, fremgik det, at hun var stolt – ja, hun brugte tilmed ordet stolt – om den håbløse svenske politik. Her er i øvrigt tale om en politiker, der har sit udgangspunkt på den yderste svenske venstrefløj i Venstrepartiet, der vel svarer til Enhedslisten i Danmark før hun blev socialdemokrat. Nuvel, det er fair at blive klogere med alderen, men i Johanssons tilfælde er udlændingepolitikken stadig helt hen i vejret.

 

Det er fuldkommen vanvittigt, at vi er i en situation, hvor EU-systemet efter årevis med hullede ydre grænser og migrationskrisen i 2015 taget i betragtning, peger på en kommissær, der i den grad ikke har forstået, hvor alvorlige problemer, udlændingepolitikken giver. Det er helt på månen!

 

Sagen er, at EU-systemet igen udstiller sin manglende evne til at lytte til de mange og velbegrundende bekymringer, der er i de europæiske befolkninger, når det kommer til indvandringen. Hvor er det i det hele taget vanvittigt, at man vil sætte en venstreorienteret svensker ind på en så vigtig plads – det er så langt ude!

 

Johansson vil i øvrigt komme til at angribe den danske grænsekontrol. Jeg spurgte hende ind til netop dette, og på svaret fornemmede man det klart: Hun vil tilbage til det, der var hovedtanken med Schengen. Hun vil have et grænsefrit Europa. Det synes jeg er skræmmende!

 

Vi skal selv have lov til at bestemme, hvordan vi patruljerer vores grænser. Vi skal selv have lov at bestemme, hvem vi lukker ind i vores land. Og nej, vi vil ikke lade os koste rundt med af alverdens verdensfjerne EU-kommissærer!

 

Derfor må det også være på tide, at de øvrige danske partier i Europa-Parlamentet siger klart fra. De var så hellige i valgkampen i maj i år, da det handlede om grænsekontrol. Man måtte forstå, at det ville de naturligvis bakke op om. Lad mig derfor sige det helt klart: Hvis man stemmer for udnævnelserne af kommissærer, så stemmer man samtidig imod grænsekontrollen.

 

I Dansk Folkeparti siger vi klart fra. Vi stemmer nej til kommissionen!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…