Venstremand: V ved en korsvej – folkeligt forankret liberalt parti eller elitære globalister?

(Foto: Hans Jørgen Buchberg)

Af Flemming Jansen, fhv. borgmester (V), Pandrup

 

Venstre bør stå  last og brast med den danske befolkning i værdikampen

 

Efter landsmødet har jeg igen meldt mig ind i Venstre, fordi Lars Løkke Rasmussens og Kristian Jensens ledelse af partiet nu er historie. Jeg vil derfor opfordre Venstres nye ledelse til at sende det klare signal til danskerne, at partiet som det største i blå blok vil arbejde målrettet på at genskabe et borgerligt liberalt alternativ til den nuværende regering.

 

Det kræver, at Venstre fører en politik, så borgerne kan se forskel på rød og blå samt på De Radikale og Venstre. Det sker ikke ved at flirte med tanken om at tilnærme sig RV. Det parti har endegyldigt meldt sig ind i rød blok. Det sker derimod ved at skabe et tæt og fortroligt samarbejde og sammenhold med Folketingets ikke-socialistiske partier. Her sigter jeg naturligvis til Konservative, LA, DF og Nye Borgerlige.

 

I hvert fald kan Venstre ikke bruge De Radikale til noget, når det gælder en ansvarlig stram udlændingepolitik, der respekterer holdninger i en meget stor del af befolkningen. Skulle der imidlertid stadig være skabsradikale i Danmarks liberale parti, der vil lave udlændingepolitik med De Radikale, så bekend kulør og spring ud af skabet i stedet for igen at skabe intern uro i Venstre. Venstre bør stå last og brast med den danske befolkning, når det gælder om at værne om et trygt og et frit Danmark, og når det gælder om at vedstå os det kristne værdigrundlag, vi gennem tusind år har bygget vores samfund og vores folkelige fællesskab på.

 

Lad os da indrømme det – der pågår en intens værdikamp i disse år

 

Lad os da bare indrømme det: Der pågår en intens værdikamp i disse år. Lad ingen være i tvivl om, hvor Venstre står i den værdikamp. Vi er liberale, men ikke lalle-liberale. Vi er åbne og frisindede, men det betyder ikke, at vi er fortalere for den værdirelativisme, der udvisker vores fælles værdigrundlag mere og mere. Vi er et åbent land for dem, der vil Danmark og er rede til at bidrage til fællesskabet, hvorimod vi ikke er nyttige idioter for dem, der vil undergrave vores samfund.

 

Marcus Knuth er en ærlig og redelig værdikæmper, når det gælder forsvaret af et frit folkestyre bygget på et kristent værdigrundlag. Måtte hans skift Fra Venstre til Det Konservative Folkeparti være en øjenåbner, der får alle nationalliberale kræfter i Venstre til at forhindre en eventuel fatal flirten med De Radikale og venstrefløjen  i udlændingepolitikken, og som får de globalliberale i partiet til at besinde sig og forhindre en ny intern og ødelæggende splittelse.

 

Venstre bør sammen med de øvrige blå partier gå ind i en fælles politisk kamp for igen at få en borgerlig-liberal regering i Danmark, der vel at mærke også har styrken til at føre borgerlig liberal politik. God kamp!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…