Ungt par arresteres for romantisk frieri – det er farligt for et samfund, der er bygget på islam

Facebook

I et indkøbscenter i Arak, Teheran, Iran, var scenen sat. (dailymail.co.uk)

 

Den håbefulde frier sætter forlovelsesringen på sin udkårne, der står på kanten af et stort hjerte af røde blomsterblade. Hun træder derefter ind i hjertet, og bekræfter sit ja med et knus.

 

Den romantiske scene blev optaget og lagt ud på internettet – til deling på de sociale medier.

 

Det var mere end myndighederne kunne klare.

 

Det unge par fik straks efter besøg af politiet og blev anholdt.

 

Mostafa Norouzi, der er politichef i Arak, udtaler til “Sharvand daily”, der er den største persisk sprogede (uge)avis i Nordamerika : “overtrædelsen er meget klar, og behøver ingen forklaring”.

 

Det som det unge par gjorde er uacceptabelt : “at gøre hvad der er almindeligt andre steder i verden, og tilsidesætte skik, kultur og religion”.

 

Den reaktion indrammer Pamela Geller sådan her : “Islamisk lov er imod alt, hvad der er godt, lykkeligt og menneskeligt”. (gellerreport.com)

 

For frie sjæle er arrestationen svært at forstå.

 

De værdier der for vesterlændinge er ensbetydende med, og helt centrale for livskvaliteten, er ikke meget brugt i islamiske samfund. Der skal man generelt være forsigtig med glæde, ligesom man skal passe på med udskejelser som dans og sang.

 

I det hele taget, må varme følelser ikke vises offentligt.

 

Hvorfor skal det være sådan?

 

Når frygt er lim

Hvad er det, der er så farligt for islam, at man kan blive arresteret for romantik, som det unge par blev det ?

 

Den norsk-pakistanske kvinde “Jeanette”, har skildret vold og trusler i børneopdragelsen. (rights.no, denkorteavis.dk)

 

Hun kalder den kultur som hun kommer fra en trussels- og frygtkultur. 

 

Der er hele tiden risiko for straf fra forældrene, og der trues ofte med straf i det hinsides. Slag nu, og helvedesilden senere hen, hænger hele tiden over børnenes hoveder. 

 

På denne måde, er det vold og trusler – frygt – som holder børnene på ret kurs, og den lim der holder sammen på det hele – familie som samfund. 

 

Alle er bange. Forældrene er bange for, at deres barn bliver ulydig, måske ligefrem vestlig, og børnene er bange for straf. 

 

Ude i samfundet er man bange for at træde udenfor det religiøse kodex der udgår fra islam – shariaen – sådan som det unge romantiske par kom til at gøre.

 

Derude hænger faren for lange fængselsstraffe, hængning, pisk og andet over borgernes hoveder i et land som Iran. Stening og afhugning af både det ene og det andet er man naturligvis også bange for i andre autoritære fundamentalistiske samfund.

 

Når alt på denne måde holdes sammen ved hjælp af frygt, så bliver glæde, varme og romantik farlig. Det kommer til at virke som den islamiske samfundsstrukturs anti-serum. 

 

I Iran er dette pandoras æske. Åbnes den så vælter det ud med vestlige fristelser. Det er en glidebane der kan opløse den islamiske samfundsorden, og på sigt være en trussel mod islam.           

 

Tryghed – mere end bare grus i maskineriet

Når et land er bundet sammen af frygt, så er tryghed opløsningsmidlet. Hvis varme indslag i det offentlige rum greb om sig, ville det på sigt risikere at vække et bredt folkeligt ønske om livskvalitet og tryghed – med mennesket i centrum.

 

Det går ikke i et samfundssystem der i så vid udstrækning hænger sammen ved hjælp af trusler og frygt, og hvor Allah er i centrum.

 

I et land som Iran betyder frygt og mistillid det samme for sammenhængskraften, som tryghed og tillid betyder i et land som Danmark.

 

En kort uddybning

Hver eneste muslim er produkt af islams støbeske. Nogen mere end andre, men alle er de religiøst standardiserede.

 

Børnene formes omhyggeligt af forældrene, og hvis ikke de bliver gode muslimer, så er forældrene mislykkede.

 

Den rolle som forældrene har skabt – rollen som god muslim – kæres der om. Op gennem livet plejes, vedligeholdes og fastholdes den. Det sørger de nære omgivelser for.

 

I den verden er islam ikke bare central, men årsagen til, at man er her. Meningen med livet er islam.

 

Når både de indre personlighedstrukturer, og de ydre i samfund og familie, og meningen med livet er bygget af islamiske byggesten, så er det alt der falder fra hinanden, hvis “korthuset” vælter.

 

Det er derfor politichefen Mostafa Norouzi siger som han gør. Han vogter over limen – de islamiske stens fugemasse.

 

Regler for næsten alt

I islam er der regler for næsten alt. Selv hvordan en mand skal træde ind på toilettet, og hvordan han skal træde ud igen. Det er vigtigt at holde tungen lige i munden, når der er så mange regler. Og deri pointen. Det hjælper til at holde fokus på islam.

 

Det er også derfor, at distraktioner som glæde, dans, popmusik, kvindelig skønhed og romantik er banlyst i det offentlige rum.

 

Det distraherer, og det er derfor “jeanette” i en anden artikel beskriver Allah som en jaloux narcissist, der ikke tåler at dele opmærksomheden med nogen. (rights.no)

 

En glædeslavine – det værste en politichef og et præstestyre kan forestille sig 

Vi vil kalde politichefen i Arak for knibsk. Herregud, kunne han da ikke se gennem fingre med hændelsen. Parret var jo bare kåde og lykkelige.

 

Svaret er så absolut nej. I Iran er arrestationen for det romantiske frieri ikke knibsk. Det er dødsensalvorligt, for det ene kan tage det andet.

 

Tænk hvis der i et land som Iran gik inflation i romantiske måder at fri på ?

 

Tænk hvis de forelskede par ville begynde at overgå hinanden i storslåede og romantiske måder at fri på ?

 

For politichefen og præstestyret ville dette være et mareridts scenarium. Det vil være en lavine af glæde og romance, som ville kunne brede sig til andre dele af samfundet. Det vil være begyndelsen på enden, for dem og deres magt. Mandens magt.

 

Så når alt er bygget af islamiske byggesten, og alle strukturer – indre som ydre – er skåret efter en islamisk skabelon, så er det forelskede pars smukke og romantiske frieri intet mindre end samfundsundergravende virksomhed.

 

Steffen Wernberg-Møller

 

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6795535/Iranian-couple-arrested-romantic-marriage-proposal-shopping-mall.html

Iranian couple are arrested for romantic marriage proposal at a shopping mall | Daily Mail Online

Iranian couple are arrested for romantic marriage proposal at a shopping mall after it was deemed offensive to Islam. The viral footage was captured at a shopping mall in city of Arak, Tehran, Iran

www.dailymail.co.uk

——————————-

 

https://gellerreport.com/2019/03/love-offensive-to-islam.html/

Iranian couple arrested for romantic marriage proposal at a shopping mall after it was deemed offensive to Islam – Geller Report

Islamic law is against all that is good, happy and human. In this they mirror its great ally, the Democrats. Iranian couple are arrested for romantic marriage proposal at a shopping mall after it was deemed offensive to Islam

gellerreport.com

https://www.rights.no/2018/02/hun-har-skapt-norsk-samtidshistorie-se-video/

Hun skapte Norges-historie. Se video – Human Rights Service

Se video lenger ned. Jeanette (40) er født i Norge av foreldre fra Pakistan. Hun vokste opp i en fryktkultur (æreskultur) med hard sosial kontroll. 1i år gammel dro familien tilbake til Pakistan, Lahore.

www.rights.no

https://denkorteavis.dk/2018/ny-hun-har-forladt-islam-nu-fortaeller-hun-om-en-muslimsk-opdragelse/

Den Korte Avis | Video: Modig kvinde fortæller om sin muslimske opdragelse præget af vold

De havde forregnet sig. Da Jeanette stadig var et barn sørgede de sociale myndigheder for hendes omsorg. I trygge omgivelser i Norge vovede Jeanette nu, at kæmpe for friheden.

denkorteavis.dk

https://www.rights.no/2018/12/kjaerlighetsforbudet-i-islam/

Kjærlighetsforbudet i islam – Human Rights Service

Først og fremst må jeg påpeke at kjærlighet er forbudt i islam. Fordi kjærlighet mellom mennesker i islam er djevelens verk.

www.rights.no

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…