Udlænding misbrugte danske svigerforældre i kriminelle aktiviteter – så faldt hammeren

Aldrig så snart havde en polsk mand sat sine ben i en dansk retssal, førend den stod på tolv års fængsel og udvisning for bestandig.

 

En 32-årig polsk mand fra Nørre-Snede blev tirsdag ved Retten i Horsens fremstillet i grundlovsforhør.

 

Manden blev anholdt på sit arbejde mandag i forbindelse med, at politiet havde efterforsket omfattende handel med narkotika.

 

Manden blev i grundlovsforhøret sigtet for at have været i besiddelse af og videreoverdraget i alt 28,45 kg amfetamin, 932 gram kokain og 1470 ecstasy tabletter.

 

Handlen med narkotika skulle være foregået over en periode på 3 år, hvor manden havde fungeret både som aftager og leverandør.

 

Gemte narkoen hos sine svigerforældre i Danmark

Det viste sig under sagen, at den 32-årige havde opbevaret en stor del af sit narkotika hos sine svigerforældre i en periode, hvor de var på ferie.

 

Han havde via krypterede programmer forsøgt at skjule sit narkosalg for politiet, men uden held, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi forklarer:

 

”Modsat andre narkosager valgte den 32-årige mand at gå til bekendelse i retten. Han erkendte at have aftaget de store mængder narkotika for særdeles store pengebeløb. Efterfølgende havde han videresolgt det i Østjylland. Han havde blandt andet anvendt vakuumpakkemaskine, nedgravningsudstyr og Blackberry telefoner (lukket netsystem, red.) at skjule sit fortagende.”

 

På baggrund af den fulde erkendelse valgte anklagemyndigheden at rejse tiltale i grundlovsforhøret med henblik på afsigelse af en såkaldt straksdom.

 

Den 32-årige mand blev idømt 12 års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Derudover blev der konfiskeret penge, adskillige effekter og manden skal betale sagens omkostninger.

 

Havde kæreste og barn i Danmark

Den nu dømte og udviste polak havde både barn og kæreste i Danmark, men det hjalp ham ikke fra at blive udvist for bestandig, forklarer anklager Tobias Engby:

 

”Retten lagde ved sin strafudmåling vægt på, at der var tale om hårde stoffer i store mængder, at salget var foregået over en længere periode på en professionel måde, hvor han fungerede som både aftager og leverandør,” siger Tobias Engby og fortsætter:

 

”Trods barn og kæreste i Danmark, og at han havde opholdt sig i Danmark i over 4 år, fandt retten ikke at det kunne føre til andet resultat end udvisning for bestandigt.”

 

Efter domsafsigelsen modtog manden sin dom, og blev varetægtsfængslet indtil afsoning af dommen kan iværksættes.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…